Блондинките се смеят последни – те печелят повече от брюнетки и червенокоси

31 май е ден на русокосите жени, празнува се от 2006 г.

31 май е ден на блондинките, а датата се отбелязва от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Тя се дава на успешни, умни и талантливи русокоси жени.

Сред най-забавните вицове са тези за блондинките, но истината е, че сред светлокосите жени има много преуспели бизнесдами, полически фигури, тв водещи, учени, писателки, журналистки. Самите те обожават да се шегуват с русите си коси,

имат брилянтно

чувство за хумор,

широко скроени са и изобщо не се впечатляват дори от по-пиперливи закачки. Нещо повече, оказва се, че блондинките се смеят последни. Специалисти от университета на Куинсланд твърдят, че русокосите печелят повече от червенокосите и брюнетките. 

Освен това не е тайна, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка.

ЕЛЕНА ВЪЛЧЕВА
ЕЛЕНА ВЪЛЧЕВА
И у нас немалко от успешните и популярни жени са русокоси. “Когато правиш бизнес и искаш да постигнеш нещо, много важно е първото впечатление. Когато те харесат, по-лесно пробиваш”, казва PR експертът Елена Вълчева и през смях добавя: “Мъжете по принцип харесват руси жени”. Твърди, че рядко някой ще подцени една руса жена, когато се появи елегантна, добре облечена. Обикновено се приема с по-голяма лекота, а ако тя е умна и има какво да каже, битката е спечелена. Елена Вълчева признава, че всъщност е брюнетка, но много повече се харесва руса. Променила цвета си още когато била на 24 години.

Искала да има

червена коса,

но се получило красиво рижаво. За съжаление, не успяла да поддържа този тон и постепенно изсветляла. От едно време, от социализма, когато във фризьорските салони се чакало с часове, а фризьорките били много важни, се научила сама да си прави косата. Така че през последните два месеца на пандемия даже не разбрала, че салоните за красота не работят. Твърди, че е достатъчно да разполага с хубав шампоан и балсам, косата ѝ е къдрава и няма никакви проблеми да я оформя перфектно сама. Освен това вече е съвсем бяла и много по-лесно се поддържа русото.

“Смея се на вицове и за блондинки, и за брюнетки, за арменци, за радио “Ереван”, ако са интелигентни. Затова се възхищавам на жени, включително блондинки, ако са такива. Да не забравяме, че две такива жени тази седмица пишат историята на Европа”, казва Гергана Паси. 

ГЕРГАНА ПАСИ
ГЕРГАНА ПАСИ

Преди време за съвсем кратко върнала стария цвят на косата си. Отишла във фризьорския салон с решението да бъде смела и да промени визията си. Боядисала се, но изпаднала в тотална депресия, все едно тъмният цвят внесъл тъмното в живота й. Още на следващия месец започнала отново да се изрусява. Сега съветва всичките си приятелки, които искат да правят резки промени да го правят постепенно, за да видят дали се харесват.

Илиана Захариева
Илиана Захариева
Пиарът на А1 Илиана Захариева също не е истинска блондинка, но русото много отива на бялата кожа и сините очи. Наскоро гледала свои стари снимки като брюнетка и се учудила колко е различна, забравила е, че е била тъмнокоса. “Русата коса привлича вниманието, но не мисля, че трябва да се прави на всяка цена. Боядисах се преди много години и не мога да си представя, че може пак да съм брюнетка, някак си става част от теб, включително шегите. Това е добър повод в бизнес свят, в който трябва да си наравно с мъжете, със самоирония да се пошегуваш и да кажеш: “Аз съм блондинка, какво очакваш”, смее се Илиана Захариева. Но добавя, че вече живеем в много сериозен и регулиран свят, в който се говори за равенство, и мъжете, и жените

много следят да

няма сексистки шеги

и подхвърляния

В бизнес план се внимава, в личен винаги ще има закачки.

Преди време за съвсем кратко върнала стария цвят на косата си. Отишла във фризьорския салон с решението да бъде смела и да промени визията си. Боядисала се, но изпаднала в тотална депресия, все едно тъмният цвят внесъл тъмното в живота . Още на следващия месец започнала отново да се изрусява. Сега съветва всичките си приятелки, които искат резки промени, да ги правят постепенно, за да видят дали се харесват.

Гала с половинката си Стефан
Гала с половинката си Стефан
Тв водещата Гала пък никога не е била брюнетка, тя е натурална блондинка и с тъмна коса се е виждала, само когато заради работата си, се е налагало да слага перуки. Категорична е, че това не е нейният цвят. Държи на русото, а иначе винаги е експериментирала с прическите – била е съвсем късо, по момчешки подстригана, с много дълги коси, къдрава, права, с различни нюанси, но винаги руса. Гала е със страхотно чувство за хумор и не само в живота, но и в тв ефира често се самориронизира, особено с цвета на косата си. Обича шеги, провокирани от дадена ситуация, а не заучени реплики. Скоро играла на асоциации и от противниковият отбор трябвало да й обяснят думата мозък. Казали й: „Това, което имаш в главата”. Тя се сетила разбира се, веднага, но отговорила: „Аз съм блондинка и трябваше да кажеш – това, което нямаш в главата”. Експлоатира темата с блондинките. Никога не се е дразнила дори на пиперливи реплики, нито е оставала с горчиво усещане от чужди шеги. „Самата аз го правя, недопустимо е да се обидя, ако някой се пошегува по този начин”, казва Гала.

 Людмила Филипова
Людмила Филипова
"Русата коса ми е причинила много пощипвания като бях дете. Казваха казваха ми шведче, а аз се чудех защо ме наричат швепсче. В училище ми донесе много подръпвания на плитките ми", разказва писателката Людмила Филипова. Добавя, че жените блондинки често се подценяват в умствените им способности. А за сфери, в които се развива през последните години даже са й казвали, че думите "блондинка", "писател", и "астрофизик" са просто несъвместими. Винаги е трябвало да полага много повече усилия, за да се докаже - и като млада жена, а отделно и като блондинка. Винаги е трябвало да полага максимални усилия в избраните сфери, в които се е развивала и така е достигала най-високи нива и знания. Другото предимство е, че белите коси дълго няма да й личат. А в Египет и Индия я мислели за божество и все я зяпали и пипали дали е истинска. "Няма как да те застигне скуката", смее се тя.

Като ученичка гледала сериала „Туин Пийкс“, в който любимата й актриса имала черна коса и сини очи. Много искала да е като нея. Боядисала се, баба й за малко да получи инфаркт и се наложило да върне русото, но с много усилия.

Случва се на шега да използва цвета на косата си като извинение, когато не може да се справи с някое компютърно или телефонно приложение, например.

Не вярва, че успешната кариера зависи от това дали една жена е блондинка или брюнетка. Но пък русокосите изпъкват повече, защото успехите им са по-неочаквани и защото са по-редки, тъй като и самите блондинки са по-редки в глобалното общество.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене