Няма отказали се баскетболни клубове

"Левски Лукойл" и "Берое" са сред отборите, които се издържат основно от спонсори

Нито един клуб от Националната баскетболна лига на България не се е отказал до момента от участие през новия сезон. Това потвърди президентът на федерацията Георги Глушков.

Последствията от коронавируса удариха финансово компаниите, които спонсорират спорта в цял свят, а бюджетите на отборите се очаква да бъдат драстично намалени.

"Българските клубове са оптимисти - потвърди пред "България Днес" Глушков. - Участието стои на дневен ред, но още е рано да се говори за бюджети. Заради коронавируса не успяхме да завършим предния сезон. Планираме да започнем по план в началото на октомври, както беше и през миналата година. Засега изчакваме с целия календар, за да се съобразим с европейските клубни турнири, които още нямат дати."
Единственият българин, играл в НБА, все още не е сигурен до каква степен пандемията ще се отрази върху спорта.

"Нещата няма да са същите. Надявам се да няма страдание в следващите 2-3 години - добави Глушков. - За разлика от големите европейски отбори, при нас нещата ще минат по-леко. Ние нямаме големи приходи от билети и телевизионни права. Основно финансирането идва от спонсори. В чужбина клубовете са акционерни дружества. Те завършиха предния сезон с големи загуби и сега ще трябва да наваксат през следващия."

Глушков ще изчака специалните предписания за провеждане на баскетболни мачове. При всяко положение ще бъдем по-предпазливи и внимателни в залите, допълни Глушков

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене