Виенската опера отваря на 8 юни за 100 души на концерт

Сградата на Виенската опера СНИМКА: Pixabay

Виенската държавна опера възстановява работата си от 8 юни, след като прекрати дейността си през март заради разпространението на пандемията от новия коронавирус, съобщиха ДПА и ТАСС.

Ръководството на операта е планирало програмата да бъде подновена с 14 концерта, като на всеки от тях публиката няма да надвишава 100 души. Капацитетът на залата е 2300 места.

Концертните изпълнения на оперните солисти, сред които тенорите Хуан Диего Флорес и Михаел Шаде и сопраното Камила Нилунд, ще продължат до 27 юни, когато сезонът се закрива. Те ще бъдат излъчвани онлайн и ще са достъпни безплатно, поясни БТА.

Заради санитарните мерки за безопасност зрителите ще бъдат настанявани единствено на партера на залата, при нужната социална дистанция. Дезинфекцирането на ръцете и носенето на защитната маска за лице до заемане на мястото са задължителни, съобщиха от пресслужбата на Виенската опера.

Сезонът и концертите бележат края на мандата на Доминик Майер начело на културната институция със 151- годишна история. Французинът поема управлението на Миланската скала. От септември начело на Виенската опера застава Богдан Рошчич.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене