Лили откри старо фото с Емил Димитров от 1974 г. Двамата са снимани на “Златният Орфей”

Лили Иванова и Емил Димитров на “Златният Орфей” преди 46 г.
СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА ПРИМАТА

Лили Иванова отново изрови старо фото и го пусна във фейсбук страницата си. Този път е снимана с друг легендарен изпълнител - Емил Димитров. Фотото е от 7 юни 1974 г. и е момент от награждаването и галавечерта на “Златният Орфей”. Тя току-що е спечелила голямата награда в конкурса за изпълнители, а починалият през 2005 г. Емил Димитров представя песента, която е спечелила голямата награда в конкурса за нови български песни.

В мемоарите си Лили не си спомня чак с такава носталгия тази награда. Разказва, че тъй като тогава се навършват 30 години от 9 септември, някой си е взел решение голямата награда да отиде у български изпълнител. Обадил ѝ се тогавашният директор на телевизията Иван Славков и започнал да я убеждава да участва, за да спаси честта на България. Накрая тя склонила.

Явява се с песента на Митко Щерев “Вечност”, която е доста трудна за пеене, а в конкурса за нови BG песни представя “Наше лято” на Точно Русев, която печели първа награда.

Лили Иванова и Емил Димитров са двете най-ярки звезди на нашата поп сцена и много българи по онова време ги свързват в представите си. Въпреки че са близки приятели, двамата много рядко имат съвместни участия. В края на същата 1974 г. изнасят концерт в зала “Универсиада” за студентската младеж, който е предаван на живо по телевизията. Той пее в първата част, а тя - във втората. Накрая излизат заедно и изпълняват нейния хит “Танго със спомена”. Запис на концерта, който предизвиква фурор, е излъчван още веднъж по телевизията, но след това изчезва от архивите и до ден днешен никой не е успял да го открие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене