Гришо заразен в Белград

Гришо с Ноле в Белград

Григор Димитров почти сигурно е пипнал коронавируса в Белград по време на първия турнир от Адриа Тур. За това свидетелстват няколко факта.

Първият е, че двама от тримата придружаващи го в сръбската столица са с КОВИД-19 - треньорът му Крис Гро и личният му физиотерапевт Алгис Христов. Отрицателен е тестът само на мениджъра му Георги Стоименов.

Гро беше с Гришо и в Задар, като кара там и наложената му карантина. По-интересна е ситуацията с Христов, научи "България Днес". Той се присъедини към Димитров в Белград и бе неотлъчно с него по време на целия престой. След това се разделиха при прибирането им в България. Терапевтът не бе с него в Хасково, не пътува и за Задар. Остана си у дома. Подложи се на тест за коронавирус, след като научи, че най-добрият ни тенисист е болен. Оказва се, че и той е заразен.

Мениджърът на Григор Георги Стоименов заяви, че в щаба на българския тенисист са пренебрегнали някои от мерките за борба с коронавируса и не са били достатъчно дисциплинирани.

"Доста е чувствителна темата - сподели той в "Тази сутрин". - Ако някой твой близък тръгне към теб да те поздравява топло, а ти да си сложиш маската и да кажеш "Не. Аз съм различен и няма да го правя". Всеки от нас е допуснал грешка. Били сме не толкова дисциплинирани, колкото е трябвало. Григор е добре. Възстановява се постепенно. Вече няма никакви симптоми от тези, които имаше преди това. Чувстваше се леко отпаднал, но с времето все повече се подобрява. Когато се прибра в Монако, не се чувстваше добре и му направиха пълни изследвания. Той всъщност не е правил специализирани тестове за КОВИД-19. Направил си е пълни тестове на цялото тяло и се разбира, че има този вирус в себе си. След това му правят скенер на белите дробове и за наша радост са абсолютно чисти. Мисля, че Григор ще бъде добре. Нямаме притеснения."

От четиримата в Белград само Стоименов не е заразен
От четиримата в Белград само Стоименов не е заразен

Сръбският тенисист Виктор Троицки е третият играч от Адриа Тур, заразен с коронавирус. Тестът на бременната му съпруга Александра също е положителен. Троицки участва на турнира в Белград преди повече от седмица. Той бе в група с Новак Джокович, Александър Зверев и Филип Краинович. Дъщеричката на тенисиста Ирина също е тествана. Малката е с отрицателен резултат.

След прибирането си в Белград Новак Джокович и семейството му се подложиха на тест за КОВИД-19. Резултатите му се очакваше да излязат вчера следобед. От ПР екипа на световния номер едно обясниха, че той ще направи изявление, след като получи резултатите.
Брат му Джордже, който е директор на Адриа Тур, опита да хвърли вината на Григор. Той не им бил съобщил навреме, че се чувства зле.

"Нямахме информация от Григор, че се чувства зле, че има симптоми - обяви Джокович. - Той съобщи за контузия на лакътя. Поради тази причина не участва в откриването в Задар. Ако имахме индикации от Григор, той щеше да бъде тестван. Той не показа никакви признаци на слабост и температурата му не беше висока."

Доста интересно твърдение, след като организаторите на турнира разпространиха изказване на Гришо след мача с Борна Чорич и отказването му. В него ставаше дума точно, че е с температура. Обяснението бе, че това е вследствие на излагането на слънце и претоварване. Лекарите на турнира му бяха препоръчали почивка.

В изказването на Джордже пред медиите в Сърбия има още едно несъответствие. Той обяви, че Димитров е бил в София преди Белград и Задар. Нещо, което не отговаря на истината. Тенисистът ни се прибра в България след надпреварата в сръбската столица. Преди това той три месеца бе в пълна изолация в Америка заедно с Крис Гро. Стоименов потвърди, че българинът е кацнал директно в Белград от Калифорния.

Самият Ноле, за разлика от останалите тенисисти в Задар, отказа да бъде тестван на място. Той реши незабавно да се върне в Белград и да се свърже с епидемиолог там. След консултация все пак се подложи на тест.

Освен Джокович това направи и бившата номер едно в света Йелена Янкович, която игра демонстративен мач с него в Белград. Нейните резултати също се очакват.

Световният тенис елит и медии продължават да разпъват на кръст Ноле за неспазването на мерките в Белград. Френският вестник "Екип" дори помести карикатура с прякор "Джоковид 19".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене