Алекс Кръстева, новоустановената сестра на Нети, без пищна сватба, но с красива рокля на брега на морето
27 Юни 202022530

Приемаме като подарък вестта, че сме сестри, казва тв водещата

Бяла ефирна рокля, морски бряг и любимият мъж до нея. Това е планът на водещата на “Тази събота и неделя” Александра Кръстева за сватбения ѝ ден, който наближава. В края на август хубавото момиче ще се омъжи за дългогодишния си приятел Владислав Стоянов, който навръх Коледа я изненадал с годежен пръстен и предложението да прекарат заедно живота си.

“Малко след полунощ на Бъдни вечер срещу Коледа си бяхме вкъщи само двамата. Аз безкрайно много харесвам Коледа като празник. Въобще не очаквах, че ще получа пръстен, но ще запомним този празник и като деня, в който той ми предложи брак”, разказва с усмивка Кръстева. Двамата с годеника ѝ не обичат пищните изненади и точно затова моментът бил толкова съкровен.

Още тогава решили, че

няма да вдигат

голяма и тежка

сватба,

а ще направят специално събитие за себе си и най-любимите си хора. Затова и новите правила заради коронавирусната пандемия изобщо не променили сватбените им планове – знаели, че ще са с малко и близки гости на брега на морето и в точно определен храм. Всъщност организацията на сватбата тръгнала да се върти около мястото, на което ще се състои църковният ритуал. Искали да се врекат пред Бог в конкретна църква и в присъствието на свещеник, който преди две години се запознал с Алекс и Влади по работа, но им казал: “И да знаете, че вие някой ден ще се ожените в моята църква”, спомня си Кръстева, която приела репликата като предсказание. Затова в момента, в който получила пръстена и предложението за брак, тя и годеникът ѝ били наясно къде ще се оженят.

А връзката им е пълна със знаци и съдбовни моменти. Запознават се на уредена среща през общи приятели, които, познавайки ги поотделно, били сигурни, че са един за друг.

“И двамата, отивайки на тази среща, не знаехме как изглежда другият, с какво се занимава, на колко е години. Просто бяхме с нагласата, че ще се запознаем с някого”, разказва Александра. И като се заприказвали, не усетили как минали 7 часа. Това бил първият знак, че може би са един за друг. А днес са убедени в това.

Най-важната покупка за сватбения ден вече е направена.

“Въпреки че няма да имам истинска сватба, роклята ми е като за булка”, разказва тв водещата. Тя вече е избрала и поръчала празничната си одежда – лятна, морска, нетрадиционна и нежна. Не са планирали никакви сватбени ритуали, “освен ако някой от роднините не реши да ни изненада с менче примерно”, казва през смях водещата. Тя обожава сватбите и е от хората, които много държат на брака като институция, като символ на желанието на двама влюбени да прекарат живота си заедно. Но ще си спестят всички помпозности и официалности на традиционните сватби, за да имат време да обърнат внимание на хората, които ги обичат и са част от живота им.

“Това ще бъде денят, в който ние с нашите родители, сестри и кумове ще заявим любовта си пред света. Искаме да е в много, много тесен кръг, само да подпишем и да седнем и да хапнем след това”, разказва Кръстева.

На масата

сред най-близките ѝ

хора ще бъде

актрисата и певица

Нети

И това е разбираемо предвид новината отскоро, че са сестри. Алекс го разбира преди няколко месеца от баща си – актьора Петко Кръстев, който ѝ се обажда по телефона и ѝ казва, че има сестра – известната актриса и певица Нети. Той самият малко преди това разбрал, че е баща на колежката си, с която всяко лято заедно прекарват семейните си почивки на морето. Въпреки първоначалната изненада Алекс и Нети толкова се сближават и си допадат като характери, че много бързо стопили дистанцията на времето, което ги е разделяло досега. Нети дори помага в организацията на сватбата – със съвети, подкрепа и идеи. И общуват много интензивно – точно като сестри.

“Като изключим последните месеци, когато контактите бяха ограничени, ние се виждаме почти всяка седмица, предимно в неделя, когато съм приключила работа. Чуваме се през ден-два, пишем си. Градим взаимоотношения много леко, без да го има усещането, че трябва да общуваме насила, защото сме сестри. На нас ни е приятно да се опознаваме, защото Нети и Дони са публични личности, но е много различно, когато общуваш с тях като част от семейството”, разказва Кръстева. Тя се познавала с тях отдавна, преди да разбере, че с актрисата имат общи гени. Но сега са част от семейството ѝ и ще бъдат част от нейните празници.

“Мисля си, че имаме да откриваме още много едни за други, което е страхотно”, казва тя. В началото изпитвала притеснения как хората ще приемат историята на Нети. Преди актрисата да оповести новината, че е осиновена и е открила своите биологични родители и роднини, семейството обсъждало и обмисляло как да представи историята, така че да не бъде изкривявана и опорочавана от жълти писания.

“Мисля, че начинът, по който тя и Дони избраха да представят историята в “Търси се…”, беше най-добрият, защото наистина форматът на предаването позволява подобен тип интимна история да бъде разказана пълноценно и като време, и като участници в нея. Със сигурност всички изпитвахме притеснение, защото няма как, за огромно мое съжаление, да не се намерят хора, които да видят лошото в историята, която всъщност е щастлива”, казва Алекс и допълва, че тя, семейството ѝ и това на Нети възприели случилото се като нещо страхотно, като чудесна изненада, подарък, който им е поднесен от живота.

“Същевременно си давахме сметка, че е възможно да се случат и неприятни коментари и ситуации, свързани с тази история. А няма причина, защото в нея пряко няма хора, които да са наранили умишлено някой друг”, допълва тя.

Макар баща ѝ да е актьор, тя самата никога не е смятала, че има актьорска дарба и не е изпитвала интерес да стане актриса.

“Странно е, че аз

изпитвам ужас от

това да говоря пред

много хора,

когато ги виждам. Пред камерата нямам проблем, но пред хората на живо, когато ги гледам, винаги изпитвам страхотно притеснение”, казва Кръстева. Затова още в гимназията решава, че иска да работи в телевизия, и се насочва към журналистиката. И до днес нарича телевизията “любов” и с такова благо чувство води предаването си всеки уикенд по Би Ти Ви. Макар че пандемията доста променила дневния ред в телевизията и начина ѝ на работа.

“Никой от нас не е подозирал, че ще ни се наложи да работим по този начин. Актуалните предавания, каквото е нашето, са свързани с интервюта с гости на живо в студиото. В началото на пандемичната обстановка имаше хора, които съвсем логично се притесняваха да гостуват, въпреки че въведохме всички необходими мерки за сигурност и за спокойствие на всички участници. Може би позитивното е това, че немалка част от интервютата се провеждаха чрез платформи за видеоразговори, което така или иначе е бъдещето на медиите”, разказва Кръстева. Колегите ѝ зад камера работели с маски и ръкавици, екипите били на смени и в намален състав, за да дадат превес на новините, актуалните предавания и извънредните студиа и включвания. Обемът от информация, който всеки ден постъпва и се променя постоянно заради динамичната обстановка, също създал допълнително натоварване за Алекс и колeгите ѝ в телевизията. Въвели и нови правила - конкретно в “Тази събота и неделя” водят по две, а не по три, както бе преди пандемията, за да се избегне струпване на хора в студиото.

В личен план пандемичната обстановка също ѝ се отразила. Ограничила личните си контакти до минимум, вечеряли с приятели само чрез социалните мрежи. Опитвала се да запази спокойствие при обявяването на епидемията, но си спомня един момент, който много я разтърсил. В репортаж по новините излъчили историята на аптекар от Созопол, който доброволно се изолирал от съпругата и дъщеричката си в името на това да работи и да помага на хората. “Видях този човек, който говори по вайбър с дъщеря си и тя му казва: “Тате, много ми липсваш!”. Това беше момент, който преживях много емоционално”, разказва водещата.

До края на сезона, който за предаването свършва в края на юли, тя, Жени Марчева и Диана Любенова ще продължат да водят по две. През август по време на лятната им ваканция зрителите на Би Ти Ви по традиция ще гледат най-интересното от изминалия сезон, а от септември ще ги видим отново на екран с нови идеи, гости, а Алекс - и с нова фамилия. Тя още не е решила дали да добави фамилното име на съпруга си към своето с тире, или да замени своето с неговото. Любимият ѝ мъж я оставил сама да вземе това решение, за да е сигурен, че тя ще се чувства възможно най-комфортно. “Със сигурност ще бъда Стоянова, но имам време да реша дали ще съм Кръстева-Стоянова”, казва развълнувана бъдещата булка.

Магърдич Халваджиян най-сетне гушна внучката си

Магърдич Халваджиян най-сетне гушна внучката си

Усмихнат и щастлив, известният тв продуцент най-накрая се снима с внучката си Кая, която се роди в края на миналата година. Заради пандемията той и съпругата му Кремена не бяха виждали бебето няколко месеца и това много им

Шарапова се стопи

Шарапова се стопи

Мария Шарапова се превърна във вейка. Бившата приятелка на Григор Димитров отслабна и изглежда като манекенка. Рускинята официално прекрати своята кариера през февруари. Последните години бяха много тежки за Маша. Тя изтърпя унизително наказание за употреба на допинг, а след това прекара дълги месеци в лечение на контузии

Фенове скачат на Наско Сираков за тайните пари

Фенове скачат на Наско Сираков за тайните пари

Първите пари в "Левски" за годината, които не са събрани от привържениците, са на път да стартират и първия скандал с новото ръководство. Част от привържениците вече скочиха срещу мажоритарния собственик Наско Сираков, който обеща пълна прозрачност, а сега не казва откъде е взел пари за заплати. В началото на седмицата футболисти и треньори

ВИП БЛИЗНАЧКИ НА ВИНО И ПУРИ

ВИП БЛИЗНАЧКИ НА ВИНО И ПУРИ

На вино и пури в августовските жеги минаха близначките Елена и Стефания от риалити шоуто "Игри на волята", видя "България Днес". Сестрите бяха облечени по един и същи начин, с еднакви прически и стойки. Дизайнерките на детски стаи, които живеят и работят заедно и дори планират обща бременност и сватба

Дичо заведе двете си дъщери на море

Дичо заведе двете си дъщери на море

В най-милата компания - тази на трите си любими жени, певецът Дичо отиде на море. Той и половинката му Карина публикуват снимки в социалните мрежи, от които личи, че си прекарват добре на Българското Черноморие. На един от фотосите щастливият баща е в компанията на дъщеричките си - 5-годишната Ариел и малката Тина

Цуцката на море

Цуцката на море

Златното момиче на българската гимнастика Цветелина Найденова се отдаде на почивка. Стройната брюнетка не издава къде е отседнала, нито с кого. Цуцката, както е наричана бронзовата медалистка от олимпиадата в Рио, е в страхотна форма. Тя е избрала много палав бански, а от кадрите, които публикува в социалните мрежи

Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Ювентус" уволни треньора Маурицио Сари само часове след отпадането от "Лион" в Шампионската лига. Така 61-годишният специалист се задържа само година на поста. Това може да струва над 25 милиона евро на клуба, след като наставникът има още 2 години от договора си. Шефът на клуба Андреа Аниели вече е говорил с Маурицио Почетино за треньорския пост

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев увери, че СДВР ще възстанови нормалния ритъм на живот в столицата През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки

Той  бе гост и на благотворителен турнир по плажен тенис Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на детската ветроходна регата “Одесос”. Надпреварата се организира от СК “Черно море”-Бриз, като финансирането е осигурено от ММС по Програма “Децата и спортният клуб”. В регатата участие взимат 81 ветроходци на възраст между 7 и 18

Фърдинанд тренира бременна

Пол Маккартни: Не искам да гастролирам в Лас Вегас, там е гробище

Сър Пол Маккартни нямал никакво намерение да се установи за дълго в Лас Вегас и да изнася там поредица от концерти, тъй като според него Градът на греха бил гробище за музиканти, пише в."Дейли мейл"

Спасяват езерото на Бекъм

Дейвид и Виктория Бекъм все пак ще имат свое собствено езеро в имението си в Костлуолдс. Общинският съвет на Западен Оксфордшър даде разрешение за изграждането му въпреки възраженията на съседите

Меган Фокс качи снимка по хавлия с новото си гадже

Официално актрисата Меган Фокс и рапърът Машин Гън Кели са заедно. Слухове, че двамата са във връзка тръгнаха още през май, след като Меган се появи в музикален клип към неговата песен „Bloody

Джордан заголва баджак с гипса

Футболната мъжемелачка Кати Прайс - Джордан се завърна с два гипсирани крака в Лондон, но това изобщо не й попречи да покаже стегнатите си бедра. Бившият модел вложи много усилия и средства за