Алекс Кръстева, новоустановената сестра на Нети, без пищна сватба, но с красива рокля на брега на морето
27 Юни 202022430

Приемаме като подарък вестта, че сме сестри, казва тв водещата

Бяла ефирна рокля, морски бряг и любимият мъж до нея. Това е планът на водещата на “Тази събота и неделя” Александра Кръстева за сватбения ѝ ден, който наближава. В края на август хубавото момиче ще се омъжи за дългогодишния си приятел Владислав Стоянов, който навръх Коледа я изненадал с годежен пръстен и предложението да прекарат заедно живота си.

“Малко след полунощ на Бъдни вечер срещу Коледа си бяхме вкъщи само двамата. Аз безкрайно много харесвам Коледа като празник. Въобще не очаквах, че ще получа пръстен, но ще запомним този празник и като деня, в който той ми предложи брак”, разказва с усмивка Кръстева. Двамата с годеника ѝ не обичат пищните изненади и точно затова моментът бил толкова съкровен.

Още тогава решили, че

няма да вдигат

голяма и тежка

сватба,

а ще направят специално събитие за себе си и най-любимите си хора. Затова и новите правила заради коронавирусната пандемия изобщо не променили сватбените им планове – знаели, че ще са с малко и близки гости на брега на морето и в точно определен храм. Всъщност организацията на сватбата тръгнала да се върти около мястото, на което ще се състои църковният ритуал. Искали да се врекат пред Бог в конкретна църква и в присъствието на свещеник, който преди две години се запознал с Алекс и Влади по работа, но им казал: “И да знаете, че вие някой ден ще се ожените в моята църква”, спомня си Кръстева, която приела репликата като предсказание. Затова в момента, в който получила пръстена и предложението за брак, тя и годеникът ѝ били наясно къде ще се оженят.

А връзката им е пълна със знаци и съдбовни моменти. Запознават се на уредена среща през общи приятели, които, познавайки ги поотделно, били сигурни, че са един за друг.

“И двамата, отивайки на тази среща, не знаехме как изглежда другият, с какво се занимава, на колко е години. Просто бяхме с нагласата, че ще се запознаем с някого”, разказва Александра. И като се заприказвали, не усетили как минали 7 часа. Това бил първият знак, че може би са един за друг. А днес са убедени в това.

Най-важната покупка за сватбения ден вече е направена.

“Въпреки че няма да имам истинска сватба, роклята ми е като за булка”, разказва тв водещата. Тя вече е избрала и поръчала празничната си одежда – лятна, морска, нетрадиционна и нежна. Не са планирали никакви сватбени ритуали, “освен ако някой от роднините не реши да ни изненада с менче примерно”, казва през смях водещата. Тя обожава сватбите и е от хората, които много държат на брака като институция, като символ на желанието на двама влюбени да прекарат живота си заедно. Но ще си спестят всички помпозности и официалности на традиционните сватби, за да имат време да обърнат внимание на хората, които ги обичат и са част от живота им.

“Това ще бъде денят, в който ние с нашите родители, сестри и кумове ще заявим любовта си пред света. Искаме да е в много, много тесен кръг, само да подпишем и да седнем и да хапнем след това”, разказва Кръстева.

На масата

сред най-близките ѝ

хора ще бъде

актрисата и певица

Нети

И това е разбираемо предвид новината отскоро, че са сестри. Алекс го разбира преди няколко месеца от баща си – актьора Петко Кръстев, който ѝ се обажда по телефона и ѝ казва, че има сестра – известната актриса и певица Нети. Той самият малко преди това разбрал, че е баща на колежката си, с която всяко лято заедно прекарват семейните си почивки на морето. Въпреки първоначалната изненада Алекс и Нети толкова се сближават и си допадат като характери, че много бързо стопили дистанцията на времето, което ги е разделяло досега. Нети дори помага в организацията на сватбата – със съвети, подкрепа и идеи. И общуват много интензивно – точно като сестри.

“Като изключим последните месеци, когато контактите бяха ограничени, ние се виждаме почти всяка седмица, предимно в неделя, когато съм приключила работа. Чуваме се през ден-два, пишем си. Градим взаимоотношения много леко, без да го има усещането, че трябва да общуваме насила, защото сме сестри. На нас ни е приятно да се опознаваме, защото Нети и Дони са публични личности, но е много различно, когато общуваш с тях като част от семейството”, разказва Кръстева. Тя се познавала с тях отдавна, преди да разбере, че с актрисата имат общи гени. Но сега са част от семейството ѝ и ще бъдат част от нейните празници.

“Мисля си, че имаме да откриваме още много едни за други, което е страхотно”, казва тя. В началото изпитвала притеснения как хората ще приемат историята на Нети. Преди актрисата да оповести новината, че е осиновена и е открила своите биологични родители и роднини, семейството обсъждало и обмисляло как да представи историята, така че да не бъде изкривявана и опорочавана от жълти писания.

“Мисля, че начинът, по който тя и Дони избраха да представят историята в “Търси се…”, беше най-добрият, защото наистина форматът на предаването позволява подобен тип интимна история да бъде разказана пълноценно и като време, и като участници в нея. Със сигурност всички изпитвахме притеснение, защото няма как, за огромно мое съжаление, да не се намерят хора, които да видят лошото в историята, която всъщност е щастлива”, казва Алекс и допълва, че тя, семейството ѝ и това на Нети възприели случилото се като нещо страхотно, като чудесна изненада, подарък, който им е поднесен от живота.

“Същевременно си давахме сметка, че е възможно да се случат и неприятни коментари и ситуации, свързани с тази история. А няма причина, защото в нея пряко няма хора, които да са наранили умишлено някой друг”, допълва тя.

Макар баща ѝ да е актьор, тя самата никога не е смятала, че има актьорска дарба и не е изпитвала интерес да стане актриса.

“Странно е, че аз

изпитвам ужас от

това да говоря пред

много хора,

когато ги виждам. Пред камерата нямам проблем, но пред хората на живо, когато ги гледам, винаги изпитвам страхотно притеснение”, казва Кръстева. Затова още в гимназията решава, че иска да работи в телевизия, и се насочва към журналистиката. И до днес нарича телевизията “любов” и с такова благо чувство води предаването си всеки уикенд по Би Ти Ви. Макар че пандемията доста променила дневния ред в телевизията и начина ѝ на работа.

“Никой от нас не е подозирал, че ще ни се наложи да работим по този начин. Актуалните предавания, каквото е нашето, са свързани с интервюта с гости на живо в студиото. В началото на пандемичната обстановка имаше хора, които съвсем логично се притесняваха да гостуват, въпреки че въведохме всички необходими мерки за сигурност и за спокойствие на всички участници. Може би позитивното е това, че немалка част от интервютата се провеждаха чрез платформи за видеоразговори, което така или иначе е бъдещето на медиите”, разказва Кръстева. Колегите ѝ зад камера работели с маски и ръкавици, екипите били на смени и в намален състав, за да дадат превес на новините, актуалните предавания и извънредните студиа и включвания. Обемът от информация, който всеки ден постъпва и се променя постоянно заради динамичната обстановка, също създал допълнително натоварване за Алекс и колeгите ѝ в телевизията. Въвели и нови правила - конкретно в “Тази събота и неделя” водят по две, а не по три, както бе преди пандемията, за да се избегне струпване на хора в студиото.

В личен план пандемичната обстановка също ѝ се отразила. Ограничила личните си контакти до минимум, вечеряли с приятели само чрез социалните мрежи. Опитвала се да запази спокойствие при обявяването на епидемията, но си спомня един момент, който много я разтърсил. В репортаж по новините излъчили историята на аптекар от Созопол, който доброволно се изолирал от съпругата и дъщеричката си в името на това да работи и да помага на хората. “Видях този човек, който говори по вайбър с дъщеря си и тя му казва: “Тате, много ми липсваш!”. Това беше момент, който преживях много емоционално”, разказва водещата.

До края на сезона, който за предаването свършва в края на юли, тя, Жени Марчева и Диана Любенова ще продължат да водят по две. През август по време на лятната им ваканция зрителите на Би Ти Ви по традиция ще гледат най-интересното от изминалия сезон, а от септември ще ги видим отново на екран с нови идеи, гости, а Алекс - и с нова фамилия. Тя още не е решила дали да добави фамилното име на съпруга си към своето с тире, или да замени своето с неговото. Любимият ѝ мъж я оставил сама да вземе това решение, за да е сигурен, че тя ще се чувства възможно най-комфортно. “Със сигурност ще бъда Стоянова, но имам време да реша дали ще съм Кръстева-Стоянова”, казва развълнувана бъдещата булка.

Кобрата на море с Васко Кеца

Кобрата на море с Васко Кеца

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отпраши за родното Черноморие. Интересното е, че докато пътува по магистралата, той слуша хитовете на Васил Найденов. Кобрата показа видео от луксозния си мерцедес, докато шофира. В един от кадрите звучеше песента на Кеца "Казано честно всичко ми е наред". В друго видео пък се чува патриотичната песен на

Бекъм стана пчелар

Бекъм стана пчелар

Бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм и децата му станаха пчелари. Те имат кошери в семейното имение в провинцията. При грижите за тях Дейвид и наследниците му спазват всички мерки за безопасност - имат специални костюми. Семейството се наслаждава от няколко месеца на селския живот. Фамилията се събра там след началото на пандемията от

Грей го загази

Грей го загази

Футболистът на "Уотфорд" Андре Грей го загази. Той е разследван от клуба заради парти, което спретна. Нападателят отпразнува 29-ия си рожден ден с шумен купон в двора на имението си. Той и гаджето му Лий-Ан Пинок събраха над 20 приятели, с които отбелязаха подобаващо празника. Кадри от градинското парти бяха качени от гости в социалните мрежи

Бившата жена на Кержаков: Няма прошка за Александър

Бившата жена на Кержаков: Няма прошка за Александър

Зарязал я месец след раждането на детето им Екссъпругата на бившия руски национал Александър Кержаков - Милана Тюлпанова, отправи тежки думи по негов адрес. Тв водещата заяви, че не може да му прости за начина, по който постъпи с нея. "Не искам да му простя - категорична е мацката. - Всичко, което Александър направи

На 42 Никол младее

На 42 Никол младее

Никол Шерцингер чукна 42 г., но младее и отново се усмихва щастливо. И как да не младее, като и поредното й гадже е "агнешко" - само на 35. Става въпрос за бившата звезда по ръгби Том Еванс. Двамата са заедно от почти година и изглеждат все така влюбени, отбелязват клюкарите в Англия. Предишната любов на певицата бе Григор Димитров

Аби го удари на къркане

Аби го удари на къркане

Съпругата на бившия английски футболен национал Питър Крауч, Аби Кланси, го е ударила на битов алкохолизъм. Но тя не е виновна, а коронавирусът и карантината, изпусна се самата тя в интервю. Певицата и футболистът имат цели четири деца, а тя въпреки всичко изглежда изумително красива. Журналисти решили да я попитат как успява да поддържа форма

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Преди 10 години в ефира тръгва първият от новата вълна български сериали “Стъклен дом”. Той се превръща в сензация - милиони следят историята в него, а актьорите - повечето непознати дотогава, стават звезди за няколко дни. С роля в него е и големият Стефан Данаилов. Той играе патриарха Димитър Касабов

Свършете всичко неотложно в работата и предупредете, че излизате в отпуск 18 часа – горе-долу толкова прекарва всеки от нас в мислене за работа, в четене на служебни имейли и провеждане на разговори по работа по време на летния си отпуск. Това твърдят британски учени на базата на свое проучване. Това означава

Треньорът на "Левски" Георги Тодоров определено бе отчаян от състоянието на отбора и положението, в което се оказа при шестия си престоя начело на "сините". След поражението с 1:2 от "Славия" на "Герена" Тодоров обяви, че все по-малкото оставащи в тима футболисти нито са свежи, някои нямат и желание, а и всички трудно могат да бъдат мотивирани

Лана на кечиста Русев в гореща близост със секси изкусителка

Екълстоун мъжки татко

Бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун стана баща за четвърти път на 89 години. Съпругата му Фабиана, която е на 44, роди здраво момче в болница в Швейцария. "Много съм горд

Джони Деп може да съди в."Сън" за клевета

Британското правосъдие позволи на американския актьор Джони Деп да изправи пред съда таблоида "Сън" за клевета, който в своя статия го описа като съпруг-насилник, предадоха световните агенции

Клои празнува

Клои Кардашиян отпразнува бурно 36-ия си рожден ден. Риалити звездата събра куп гости на пищно тържество. Сред тях беше и бившето й гадже - баскетболната звезда Тристан Томпсън

"Сигнал", Дара и Стефан Вълдобрев сред певците в парка "Гео Милев"

Цветна палитра от забавления и изпълнители започва от днес до неделя в рамките на фестивала “Отново заедно”. Дара, Ева, Нели Петкова, Виктор Калев, група "Сигнал"