Николай Дойнов с награда на името на Димитър Цонев

Николай Дойнов (най-вдясно) и Тихомир Игнатов (най-вляво) бяха отличени в категориите за тв водещ и тв репортер в тазгодишното издание на наградите на фондация "Димитър Цонев".
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Николай Дойнов получи отличието за тв водещ в тазгодишните награди на името на Димитър Цонев. Той бе отличен за извънредното студио "COVID-19: Заедно срещу пандемията", което разказа за болестта от първо лице.

"Тази награда не е само за мен. Телевизионната журналистика се прави на последно място от водещия, а от репортери, оператори, монтажисти, продуценти, които са толкова важни, колкото и тези, които слагат точката. Така че тази награда е за всички онези, които работят с мен всеки Божи ден", каза малко след церемонията Дойнов.

В категорията за репортер отличието на името на покойния журналист взе съдебно-криминалният репортер на БНТ Тихомир Игнатов за репортажите си от горещи точки, свързани с трафика на бежанци и от сблъсъците по границите.

"Тази награда е чест и привилегия. Тя показва, че човек трябва да се бори за мечтите си и да вярва в тях. Лесно е от голямо събитие да направиш голям репортаж. По-трудно е от малките неща да направиш голямо събитие", обясни Игнатов.

Той и Николай Дойнов получиха плакет барелеф с лика на Димитър Цонев, изработен от Ставри Калинов, на официалната церемония във вторник вечерта.

Наградите се връчват в подкрепа на качествената и почтената българска журналистика - такава, каквато я правеше и самият Димитър Цонев. Всяка година тя отличава и млад журналист, който е участвал в конкурса по предварително зададена тема със специално едноминутно видео.

Първата година задачата на младите журналисти бе да покажат своята интерпретация по заданието "Покажи добрия българин". Темата за видеата им втората година бе "Покажи българската мечта", а сега трябваше да покажат какво разбират под "Волята да победиш".

"Въпреки по-тежките условия за творчество, всички участници успяха да се справят и да покажат своята интерпретация", разказа Димитър Цонев-син.

Той и сестра му Деси Цонева са в управителния съвет на фондацията, която заедно с близки и приятели основаха в памет на баща му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене