Легендарният борец Сашо Томов: Короната бяга от мен, не се плаша от коронавируса

Александър Томов

"Короната бяга от мен", отсече легендарният български борец Александър Томов. 5-кратният европейски и световен шампион е здрав като бик и дава пример срещу психозата около зловещата пандемия.
Всеки ден исполинът наглежда тренировките в своя клуб "Левски" на стадион "Георги Аспарухов". Томов следи как младите таланти въртят обиколки в близкия парк от неговото любимо място - тенекиеното кафе на "Герена".

"Стреснаха ни много с тая корона - сподели Александър Томов за "България Днес". - Все едно не трябва да се излиза. Цял ден това се говори по телевизията. Няма как да си стоя у дома при това хубаво слънце. То ми помага да свалям килограми."

Топлото време е отлично за младите таланти на "синия" клуб, които трябва да влизат в категория. За съжаление пандемията обърка тотално календара във всички спортове, включително и в борбата.
"Попречи за провеждане на големите състезания. Децата се върнаха в залата. Имат голямо желание да се готвят и да се борят. Преди прекъсването някои от тях бяха в топформа. Щяха да донесат доста медали за клуба. А сега, след като няма състезания, не е ясно как ще получим финансиране от министерството на спорта за годината. Трябва да питате Красен Кралев как ще се процедира в тази обстановка. Всеки един лицензиран български клуб получава държавна субсидия. Финансирането е базирано на класиранията в националните състезания във всички възрастови групи. С тези пари плащаме и заплатите на треньорите, които са много съвестни и продължават да работят", допълни Александър Томов.

71-годишният ветеран е с три сребърни медала от олимпийски игри, а неговото хвърляне през гърди до ден днешен се изучава в учебниците.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене