Издигнаха паметник на куриерите, разнасяли храна в Москва през карантината (Снимки)

СНИМКИ: Ройтерс

Лекарите и медицинските сестри получават похвали за своите усилия в борбата с коронавируса, но днес в Москва беше открит паметник, отдаващ признание на друга категория работници на фронтовата линия по време на кризата - куриерите - доставчици, предаде Ройтерс.

Инсталацията, проектирана от художника Алексей Гарикович, е висока около три метра и представлява дебел лист ръждив метал, в който е изрязан силуетът на изправен човек. Монументът е изработен от метала и бетон - тези материали традиционно се свързват с градската среда и урбанистичния стил, поясниха от веригата супермаркети "Азбука вкуса" (Азбука на вкуса). На тези, които направиха самоизолацията възможна", е изписано на паметната табелка, предава БТА.

"Паметникът ме прави горд, разбира се", каза куриерът Сергей Гореков, който работи за веригата супермаркети "Азбука вкуса". "Никога в живота си не съм виждал или чувал да се открива паметник на куриерите. Това е страхотно", заяви той.

При строгия режим на самоизолация, наложен в руската столица, московчани бяха ограничени да си стоят вкъщи, а много от тях използваха доставки от супермаркети и ресторанти, за да намалят опасността да се заразят с коронавирус. Те разчитаха на куриери, които доставяха храна и други пратки въпреки рисковете.

Проектът, реализиран от търговските компании "Озон", "Перекресток", "Азбука вкуса", "Додо пица" и "Деливери клуб", отдава признание на над 60-те хиляди куриери, които работиха по време на карантината, когато търсенето на снабдителски услуги се увеличи до огромни размери.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене