Георги Тодоров за "мъртъвците" в "Левски": Нямам и 11 футболисти

Радостта и добрите моменти за "Левски" бяха за кратко

"Нямам 11 футболисти да направя отбор, за живи ли да ги броя!", изригна пред "България Днес" треньорът на "Левски" Георги Тодоров. В съботния следобед на "Герена" отборът загуби с 1:2 от "Славия", но с безобразно слаба игра.
След двубоя Тодоров, който за пети път е в ролята на спасител на отбора, изпусна фразата: "Какво можеш да предадеш на мъртъв човек", която накара и най-големите оптимисти сред феновете да увесят нос и предизвика полемики.
Потърсен за пояснения, Тодоров нервно коментира: "Как да ги нарека? Тези футболисти едва издържат на терена едно полувреме, изобщо не са подготвени физически. Какво са тренирали, не ми е ясно. И не е виновна само карантината и подготовката в домашни условия, такава беше за всички. Нека някой да ми отговори само на елементарния въпрос: От началото на сезона още през миналата година "Левски" в кой мач е показал категорична игра, да доминира през 90-те минути на терена. Ще ви кажа: Няма такъв! Каква схема на игра да направя, каква тактика?!".

Георги Тодоров
Георги Тодоров

Липсата на футболисти е огромен проблем пред наставника за оставащите два шампионатни мача, признава той. "Някои си тръгнаха или си тръгват, има контузени, другите са неспособни да играят в нужното темпо. Главата ми не побира как да събера 11 играчи за оставащите срещи - просто няма толкова. А ако се стигне и до бараж за евротурнирите, не ми се мисли. А пък ако по някаква случайност стигнем до тях, това ще е историческа катастрофа. Когато отборът е с наведени глави, няма как да се промени нещо. Не мога да виня футболистите. Главите им са на друго място."
Самият Тодоров е бесен и от факта, че всички в тима, а и в клуба си крият главите в земята за състоянието на отбора и се оправдават с какво ли не. "Казал съм и на шефове, и на фенове, на всички какво е положението и че то е повече от трагично. Но никой не иска да ме чуе. Срещу "Славия" още в 30-ата минута се хванах за главата, като гледах какво се случва с нашите футболисти. Отборът беше изключително бавен, позволявахме на съперника да се възползва от празните пространства. И ми стана ясно, че губим срещата, само исках да е с по-приемлив резултат", откровен е Тодоров.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене