Треньорът на "Байерн" Ханзи Флик: Играем сензационен футбол!

„Байерн" спечели дубъл в Германия за 13-и път в историята си

"Байерн" (Мюнхен) спечели Купата на Германия за 20-и път в своята история. Така тимът отново грабна дубъл на домашната сцена. На финала в Берлин бе размазан „Байер" (Леверкузен) с 4:2.
Роберт Левандовски вкара два от головете и вече има 51 във всички турнири от началото на сезона. Другите попадения за победителите бяха дело на Дейвид Алаба и Серж Гнабри, а за „аспирините" се разписаха Свен Бендер и Кай Хавертц. Голямата цел пред „Байерн" остава трофеят от Шампионската лига, който не е печелен вече 7 години.
Старши треньорът Ханзи Флик очаквано бе очарован от футболистите си и каза силни думи.

Ханзи Флик бе много щастлив
Ханзи Флик бе много щастлив

„Гордеем се с това, което успяхме да направим. През последните седмици отборът игра сензационен футбол, настроението е просто фантастично. Приятно е да видиш как екипът вярва в себе си. Това, което отборът печели, е просто невероятно. Сега играчите могат да се отпуснат няколко дни и тогава ще започнем подготовка за Шампионската лига", коментира Флик.
Изпълнителният директор на „Байерн" Карл-Хайнц Румениге засипа с похвали старши треньора, който първоначално бе назначен като временен вариант, а после остана за постоянно.
„Той е свършил работа на топниво. Накара отбора отново да играе в стил „Байерн". Той върна любовта към тима", отсече босът. Флик и отборът сега ще имат 12 почивни дни, преди да подновят тренировки за Шампионската лига, която се подновява през август. Баварците победиха с 3:0 „Челси" в първата среща от осминафиналите в турнира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене