Проф. Любомир Стойков отличи най-добрите млади дизайнери

Проф. Любомир Стойков с първите носителки на приза "Изгряваща звезда"

Четирима талантливи дизайнери бяха отличени в първата церемония на наградите Изгряваща звезда 2020, които Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков организира.

Кристина Колодеева, Мариета Котова, Християна Мутафчиева и Стамена Константинова получиха призовете си по време на традиционното лятно събитие Summer Fashion, а водеща на бляскавото събитие бе чаровната певица и актриса Марина Кискинова.

„Изгряваща звезда“ е насочена към младите, най-перспективните млади модни дизайнери, студенти по моден дизайн и млади модни творци. Към онези, които със своята енергия, устрем и оригиналност отговарят на посланието статуетката – дело на Анжело Красини: да светиш със собствена светлина и да преодоляваш и най-силната гравитация по пътя на качествената реализация. Академията за мода е убедена, че с този приз ще мотивира младите дизайнери да продължат своите професионални изяви в България - в мода като изкуство и в модния бизнес и индустрия. Зрелите дизайнери - носители на „Златна игла“ тази вечер ще представят по едно свое произведения, но нека блясъкът на „Златната игла“ да отстъпи – макар и символично, на блясъка на „Изгряваща звезда“, защото си струва и младите наистина го заслужават!“, каза проф. Стойков.

Престижната стауетка „Изгряваща звезда“ е дело на емблематичния български бижутер Анжело Красини. 

Събитието бе уважено от редица популярни имена от модните и светски среди на страната, а за реализирането му бяха спазени всички противоепидемични мерки. 

Статуетката, дело на Анжело Красини
Статуетката, дело на Анжело Красини

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене