Баскетнационалът Станимир Маринов: Заразих се на футболен мач, отслабнах

Станимир Маринов е отслабнал след заболяването

Една седмица бях в болница, сега съм по-добре, споделя гардът


Баскетболният национал Станимир Маринов се е заразил с коронавирус на футболен мач. Това разкри самият той. Гардът вече е по-добре, но е прекарал една седмица в болница.
"Бях с по-сериозни симптоми в продължение на 5-6 дни. Имах висока температура, която не спадаше - сподели за "България Днес" 28-годишният баскетболист от Силистра. - Вече от два дни съм по-добре. Имах сериозни притеснения, преди да се тествам. Първата проба беше отрицателна. Направих я в софийска лаборатория, където уж всичко е на високо ниво. Приеха ме в болница с пневмония. Чак вторият PCR тест беше положителен."
Маринов призна, че не е подходил отговорно към опасността от зараза.
"Не бях най-примерният в това отношение - добави баскетболистът. - Бях за месец в София, за да направя физическата подготовка за следващия сезон. Посетих два футболни мача "Левски" - ЦСКА и "Левски" - "Локомотив" (Пд). Не се спазваха много мерките за безопасност сред публиката. Вероятно там съм се заразил."
Маринов призна, че заболяването го е върнало много назад в подготовката.
"От 10 дни съм изолиран. Отслабнах доста - добави плеймейкърът. - Работата, която положих в София, се стопи."
Маринов все още не е наясно къде ще продължи неговата кариера. През миналия сезон той беше един от водещите играчи на "Берое", където записа средно по 10,1 точки, 4,1 борби и 3,6 асистенции.
"Имах интерес да направя една година в чужбина, но в тази обстановка вероятно ще остана в България - планира своето бъдеще Станимир Маринов. - Все още няма яснота къде ще играя през следващия сезон."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене