Суарес още вярва в титлата

Суарес вече е сред големите легенди на "Барса"

Бием до края и чакаме грешка на "Реал", казва нападателят

Нападателят на"Барселона" Луис Суарес все още вярва в титлата. Уругваецът донесе трудната победа с 1:0 над градския съперник "Еспаньол", която приближи каталунците на една точка зад лидера "Реал". Кралският клуб може да възстанови преднината си от 4 пункта при успех днес над "Алавес". До края остават още три мача, в които мадридският гранд гостува на "Гранада", посреща "Виляреал" и завършва с визита на "Леганес". По всичко изглежда, че само чудо може да лиши "Реал" от златото, но в лагера на "Барса" продължават да се надяват на чудо.
"Това, което трябва да направим, е да спечелим оставащите три мача - коментира Суарес след победата в градското дерби. - Ако "Реал" допусне грешка, ще е фантастично. Но ние трябва да гледаме да си свършим нашата работа. Един гол е достатъчен да спечелим всеки от останалите си три мача. В момента мислим само и единствено за нашите срещи." С гола си срещу "Еспаньол" уругваецът се превърна в реализатор №3 в историята на "Барселона". Суарес вече има 195 попадения за каталунците и изпревари във вечната ранглиста унгареца Ласло Кубала. 33-годишният уругваец кара шестия си сезон на "Камп Ноу", а през таза кампания записа 17 попадения и 12 асистенции в 30 мача. Лидер при голмайсторите на "Барса" за всички времена Лионел Меси с 441 попадения, а втори е Сесар Родригес с 232.
След победата над "Еспаньол" Суарес защити критикувания си колега в атака Антоан Гризман. Французинът като цяло разочарова в първия си сезон на "Камп Ноу" и често е оставян на резервната скамейка. Срещу "Еспаньол"той получи шанс да започне като титуляр заедно с Меси и Суарес, но отново бе неубедителен. "Треньорът е този, който взима решенията - коментира Суарес. - Той иска да намери формулата. Това е първата година на Антоан, знаем, че адаптационният период е труден. В предишния мач срещу "Виляреал" се насладихме на брилянтно изпълнение при гола му."
Загубата означава за “Еспаньол” изпадане във втора дивизия. Вторият каталунски тим вече няма и теоретични шансове да се спаси в последните три кръга.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене