Затварят стадионите в Първа лига

"Локомотив" и ЦСКА-София се срещнаха на финала за Купата на България

"Локо" (Пд) и ЦСКА-София без публика на "Лаута"

Мачовете в Първа лига ще се играят без публика заради големия брой заразени от коронавирус в България. Това е последният сценарий за доиграването на футболното първенство в България, което беше прекъснато през март заради пандемията и след това рестартирано в началото на юни. В много от отборите в елитната ни дивизия бяха регистрирани случаи на коронавирус и това е основната причина за решението на Министерството на здравеопазването да затвори стадионите за фенове.

Димитър Илиев
Димитър Илиев

Още в сряда вечерта стана ясно, че срещата между "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА-София на "Лаута" ще се играе без публика. Решението бе взето от Областния кризисен щаб в Пловдив.
"Категорично считам, че в тази обстановка не трябва да поемаме какъвто и да е допълнителен риск и да нагнетяваме общественото напрежение - коментира областният управител Дани Каназирева. - Надявам се, че феновете на двата футболни отбора разбират ситуацията, съпричастни са към случващото се и ще подкрепят своите отбори дистанционно. След финала за Купата между същите два отбора се установи, че четирима запалянковци на "Локо" са с положителни тестове за коронавирус, както и няколко футболисти на "смърфовете".
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев даде специална пресконференция вчера. "Наложи се да върнем част от мерките срещу коронавируса - заяви той. - Няма да се допуска публика в залите и по стадионите."
Сред футболистите с положителен тест в "Локо" (Пд) са капитанът Димитър Илиев и вратарят Илко Пиргов. Победителите в турнира за Купата на България празнуваха на Слънчев бряг в деня след победата на финала. Преди това играчите поляха успеха в пловдивски нощен клуб заедно с голяма група фенове. Очакваше се вчера в "Локомотив" да се правят още тестове за коронавирус.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене