“Музейко” се пренася в парка с игри и забавления за малките откриватели

“Музейко” ще предизвика малчуганите на бързина, сръчност и остроумие, но има и на какво да ги научи.

Кои птици са свили гнездо в Борисовата градина? Какви животни обитават парка? И може ли там да летят комети, създадени от ръчичките на малки откриватели? Всичко това и още полезна и интересна информация за децата ще има в новата инициатива “Музейко” в парка”.

Малчуганите ще имат и няколко предизвикателства - както да докажат, че имат сръчни ръце, за да създадат собствени комети, които трябва да полетят в специално обособените въздушни коридори, така и да покажат, че могат да “бързат умно”, отговаряйки вярно на загадки. Най-бързите, смелите и сръчните ще спечелят и награди.

Преживяването обаче няма да бъде пълноценно и без нови знания. Затова за децата ще има организирани турове в Борисовата градина, в които ще научат кои животински видове освен катеричките обитават парка и дори ще може да ги видят.

Излизането на детския научен музей в парка е с подкрепата на Столичната община и ще се състои на 18 юли, събота, на Лятната естрада от 10,00 до 16,00 ч. “Музейко” в парка” ще гостува и в Южния парк на 8 август. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене