Арх. Пламен Пламенов Мирянов почете Вазов с пъстър спектакъл от музика и слово

Арх. Пламен Пламенов Мирянов рецитира стихове на Вазов.
СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Най-красивите стихове на Иван Вазов прозвучаха тази вечер от Лятната сцена на Борисовата градина, изпълнени от три поколения рецитатори в спектакъла "Българийо, аз всичко тебе дадох".

Рециталът бе открит от малкия Александър Иванов, който изрецитира "Аз съм българче", а след него на сцената се качиха арх. Пламен Пламенов Мирянов и гласът на на гвардията - Янко Лозанов. Младият архитект Мирянов бе и режисьор на спектакъла, както и оператор на много от кадрите, които бяха излъчени на голяма видеостена като фон на Вазовите стихове и с акомпанимент на кавал – Живко Василев, арфа – Деница Димитрова. Освен това публиката чу на живо изпълнения на Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев, хорова капела с диригент Нели Трошева и бас баритон Пламен Бейков. Водеща на събитието бе Галя Димитрова. 

Публиката чу и изпълненията на Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев.
Публиката чу и изпълненията на Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев.

Арх. Мирянов обяви, че сдружението му "Нашият дом е България", с което реализират този спектакъл, ще инициира и финансира обособяването на Вазова алея в Борисовата градина - любимо място на Патриарха на българската литература и място на тазвечершното празненство. А спектакълът по повод 170-ата годишнина от рождението му бе заснет, за да бъде безвъзмездно излъчен в социалните медии, както и на голям екран в няколко големи града в страната. 

Водещата Галя Димитрова
Водещата Галя Димитрова

Спектакълът завърши с песента "Де е България", изпята от десетките участници в него, както и от стотиците хора, събрали се да се насладят на събитието. 

"Българийо, аз всичко тебе дадох" бе реализирано със съдействието на Министерство на отбраната и Столична община. 

Гласът на гвардията Янко Лозанов изрецитира някои от най-обичаните стихове на Иван Вазов.
Гласът на гвардията Янко Лозанов изрецитира някои от най-обичаните стихове на Иван Вазов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене