Най-трудно за Евелин Костова било да играе със Стефан Данаилов

Двамата чакат първото си дете през есента.
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Актрисата с визия на модел чака първото си дете през есента

Евелин Костова получава мястото си в Театър “Българска армия”, замествайки бременна актриса. Сега, четири години по-късно, самата тя ходи на репетиции, за да предаде ролите си, защото в края на септември - началото на октомври трябва да се появи първото ѝ дете. С таткото Михаил Петров, който също е актьор, но в Пернишкия театър, знаят пола на бебето, но предпочитат да го запазят в тайна. Вече имат и няколко набелязани имена, но до раждането има още време, та може да им харесат и други, затова не бързат да се спират на едно.

Красивата актриса става популярна с ролите си в сериалите “Къде е Маги?”, “Секс, лъжи и телевизия”, “Столичани в повече”, “Съни бийч”, който се излъчваше по Би Ти Ви в началото на тази година. Зад гърба си има още доста участия в игрални филми, сред които и “Завръщане” на Ники Илиев.

С половинката си Михаил Петров са заедно от 8 години. Познават се още от 2008-2009 г. покрай театъра, засичали се на различни фестивали, където Евелин участвала все още по онова време с аматьорски трупи. “И пламна любовта. Може би тогава той направи първата крачка, но три години по-късно, аз вече пораснала, бях дошла в София,

направих

следващата стъпка

към по-сериозни отношения”, смее се тя. Заживели в София заедно, а той си пътува до Перник за репетиции и представления.

Преди две-три години гостували на вече покойния ѝ дядо и от дума на дума станало ясно, че корените на Евелин и Михаил са от едно и също село. Така разбрали, че двамата са пети братовчеди. “Беше странно, много се смяхме. Винаги хората са казвали, че си приличаме по някакъв начин, но аз го отдавам на това, че сродните души си приличат дори на външен вид. На практика нямаме обща кръв, много далечна е връзката”, разказва актрисата.

В края на януари разбрали, че чакат бебе. Не се наложило да се чуди как да му съобщи щастливата новина, защото заедно видели положителния тест. Първо изпаднали в шок, след това дошла и радостната еуфория. Сега бъдещата майка гледа повече да си почива, старае се да не се притеснява и да не се ядосва за дребни неща. По принцип е доста емоционална, но се опитва в момента да е балансирана, като Мишо много се старае да ѝ осигури максимален комфорт.

Досега двамата не са били на една сцена, нито са заставали заедно пред камерата. Но задължително всеки от тях ходи на премиера на другия и е станало традиция да си подаряват нещо, дори и дребно. За тях тези събития са истински празници,

нещо като Коледа

и винаги много се вълнуват. Обсъждат и ролите си, тя обаче е тази, която повече споделя, по-колеблива е и търси съвети. От ролите в театъра последната ѝ е най-любима - играе Хестър Уърсли в “Жена без значение” от Оскар Уайлд. Спектакълът е на сцена от ноември миналата година и заради коронавируса не успя да заживее свой живот, именно това е и причината да ѝ е толкова скъп. Правили го с много любов, режисьор е Стоян Радев, за когото Евелин твърди, че е с огромен интелект и изключително богата обща култура. Добавя, че дори и да не беше вирусът, щеше да се наложи да предаде ролята на друга актриса, защото героинята ѝ е 18-годишна пуританка и би било доста странно, ако тича с корем по сцената.

Засега не прави планове след раждането кога ще се върне в театъра. Иска да преживее първите моменти с бебето си и ще го мисли в движение.

Пандемията стопира всички работни начинания и все още не се знае кога ще продължат снимките на “Съни бийч”. Получава роля в сериала след кастинг. Изобщо не знаела кой подготвя проекта, на втория кръг видяла режисьора Димитър Димитров и оператора Борис Славков, с които се познават отпреди. “Възхищавам се на таланта и професионализма им. Те са млади, с много хубаво чувство за хумор и поглед към киното. Много исках да участвам в сериала, най-вече заради тях. Събраха страхотен екип, с който снимахме на морето”, разказва Евелин.

Чувства се еднакво добре и на театралната сцена, и пред камерата, но вметва, че са две съвсем различни изкуства. Хубавото усещане зависи от хората, с които се обгражда, атмосферата, която се създава. Гледа да си подбира ангажиментите, важно е да ѝ харесват,

а не да трупа

бройки с участия

Въпреки че има лице и фигура на модел, не е дефилирала на подиума. Голямата ѝ страст, и то още от дете, е театърът и никога не си е представяла, че може да се занимава с нещо друго. Има още 18-годишни героини, които я чакат да ги изиграе. И много се вълнува, когато ѝ дават такива роли. Надява се да се превъплъти в поне още две-три такива. В театъра се получава да се представя като по-малка, в киното обаче е по-трудно.

Казва, че всяка роля изисква усилия. Но най-много се затруднила, когато снимала със Стефан Данаилов късометражен филм. Трябвало да изиграе нещо съвсем лесно - момиче, което не се вълнува толкова от събеседника си, в чийто образ бил Мастера. А тя правела точно обратното, чувствала го много близък, толкова го обичала и ѝ било невъзможно да скрие тази своя привързаност към него. Режисьорът ѝ казвал: “Личи ти в погледа, че имаш някакво специално отношение към него, а не трябва.”

Като много други талантливи актьори и Евелин Костова е била в класа на Стефан Данаилов. За него разказва, че бързо прощавал, изобщо не бил злопаметен, умеел да обича хората, публиката,

умеел да го

живее този живот

След като завършила НАТФИЗ, подобно на останалите му студенти, продължила да общува с големия актьор. Често му споделяла различни неща, все едно е приятел на нейната възраст. В същото време, когато репетирали, изпитвала респект към професора. “За нас той беше с много лица. Имало е моменти, в които ми се е искало и да направя нещо за него ей-така, да му донеса кафе или вода. Нямаше прегради, допускаше хората много лесно до себе си”, припомня си тя.

Едно лято по средата на ваканцията Стефан Данаилов събрал класа за репетиции. Почти всички били заедно на морето на палатки, но се прибрали в София. Като вид извинение, че им прекъснал почивката, им купил голяма палатка. Сега това е палатката на Мастера, в нея могат да се съберат 6-7 човека, ако някой се появи неподготвен на Кара дере, се приютява в нея.

ЕВЕЛИН КОСТОВА
ЕВЕЛИН КОСТОВА
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене