Николаос Цитиридис в отпуск, лекарски сериал вместо него по Би Ти Ви

Главният герой в новия сериал е с вроден аутизъм и синдром на саванта.

“Шоуто на Николаос Цитиридис” - късното вечерно предаване на Би Ти Ви, излиза в летен отпуск, а на негово място телевизията ще излъчи нов медицински сериал. “Добрият доктор” е историята на млад хирург, който е дете чудо с вроден аутизъм и синдром на саванта.

Това е рядко състояние, при което хора с умствени увреждания, включително и с аутизъм, са гениални в определена област. Хората с този синдром притежават много силно изразени способности за сметка на други познавателни нарушения. Често те са наричани “умствено изостанали хора със свръхестествени способности”.

Такъв е и главният герой Шон Мърфи, който постъпва на работа в хирургията на престижната болница “Св. Бонавентура” в милионния Сан Хосе, Калифорния. Това е сериозна промяна за него - той идва от спокойния живот в провинцията, от малкия град Каспър, към натовареното всекидневие в големия град.

Детството и животът на Шон са били доста сложни - той се усеща сам в света, не може да общува като останалите с хората около себе си, но използва изключителната си медицинска дарба, за да спасява живот, макар че предизвиква скептицизма на колегите си.

Шон намира единствен закрилник в лицето на д-р Арън Гласман, което разкрива предразсъдъците на директорския борд и на медицинския екип. Младият хирург ще трябва да работи много усилено, за да се впише в новата среда и да докаже на шефовете и колегите си, че неговата необикновена дарба ще спаси не един човешки живот.

В главната роля е 28-годишният Фреди Хаймор, който е участвал във филми като “Чарли и шоколадовата фабрика”, “Да откриеш Невърленд”, “Огъст Ръш”. Той е от малкото млади актьори, които предпочитат да стоят далече от светлините на прожекторите и да не се появяват по страниците на таблоидите.

“Добрият доктор” е американската версия на едноименния южнокорейски сериал от 2013 г. Актьорът и продуцент Даниел Дей Ким, който е от корейски произход, а у нас е популярен от сериали като “Изгубени” и “Хаваи 5-0”, е толкова впечатлен от корейската продукция, че купува правата върху нея със своята продуцентска компания.

Ким започва да разработва американската версия на сериала и подписва договор със “Сони пикчърс”. Той привлича към проекта си и създателя на култовия “Доктор Хаус” Дейвид Шор, който заедно с него доразвива идеята и не след дълго тя се появява и на малкия екран.

Премиерата на “Добрият доктор” е на 25 септември 2017 г. по Ей Би Си, като първият му епизод е гледан от над 11,2 милиона зрители, а с повторенията - 19,2 милиона. У нас той тръгва в понеделник, на 13 юли, и ще се излъчва всяка делнична вечер от 22,30 ч по Би Ти Ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене