Юлиан Вергов и Христо Шопов снимат затворнически трилър по истинска история

Операторът Андрей Андреев (вляво) и режисьорът Мартин Макариев на снимачната площадка

Затворнически трилър, направен по истинска история, събра на снимачната площадка едни от най-талантливите ни актьори. Юлиан Вергов, Христо Шопов, Александър Сано, Ивайло Христов и Христо Петков ще изпълняват главните роли в новия филм на режисьора Мартин Макариев “В сърцето на машината”. Снимките му започнаха преди два дни в София.

Идеята за филма е на самия Макариев, който в последните години засне психотрилъра “Вила “Роза”, “Привличане”, “Диви и щастливи”. Обмисля го дълго, преди да започне работа по него.

Преди време разказва, че лентата му ще е затворническа драма, в която фокусът ще е върху петима престъпници. Двама от тях са убийци. Те влизат в строго охранявания цех на “Кремиковци” през 1975 година. Действието се развива в рамките на един работен ден. Но той по нищо няма да прилича на останалите и ще покаже, че човещината може да вирее и у най-големия злодей.

“Снимките ще са изцяло в София. Ако всичко е наред, трябва да излезе на екраните догодина. Това е първият ни филм, който получава финансиране от Националния филмов център”, обясни Александър Сано пред “24 часа”.

Лентата получи субсидия от 937 500 лева, което е 75% от бюджета ѝ, както става ясно от заповедта на НФЦ от 31 октомври 2019 г.

С ключова роля в драмата ще е и македонският актьор Игор Ангелов. Българските зрители го познават от комедийния сериал “Преспав”, както и от изключително успешното сръбско криминале “Южен вятър”.

Оператор на новия филм е Андрей Андреев, а сценарист - Борислав Захариев. С разпространението му ще се занимава компанията на Александър Сано “Силвърнойз” ООД.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене