Как да внесем любов в живота си с фън шуй

Начинът, по който декорирате дома си, може да каже много за вашата личност и вашето уникално усещане за стил. Според фън шуй то също така може да ви помогне да привлечете любовта в живота си.

"Защото има неразривна връзка между вашия дом и любовния ви живот", казва Лора Бенко, основател на една от най-големите холистични компании в света.

Сложете нещо розово или червено в спалнята

Не е задължително да боядисвате в розово, а и едва ли някой мъж ще се чувства комфортно в такъв дом – и вместо да го привлечете, като едното нищо ще го отблъснете. Просто се обзаведете с някакъв розов детайл – може да е килимче, шкаф или дори картина. Нека ви носи удоволствие и нежност. Макар че, ако говорим за червено, то допринся повече за чувство за огненост и страст.

Тъй като червеното е силен цвят, просто имайте предвид да не прекалявате. "Твърде много червено може да доведе до агресия и гняв. Започнете постепенно с червените детайли", казва Бенко.

Мебели по двойки

Ако сте несемейни и се надявате да си намерите другарчето, Бенко предлага да се огледате около себе си и там, където е възможно, да направите от мебелите двойки. Защото единично стърчащите в някой ъгъл столове или произведенията на изкуството, които илюстрират един самотен човек, подхранват тази енергия на самотността. Сложете до стола още един, а до картината със самотника друга с много хора.

Комфортът е ключов

Бенко съветва да инвестирате в луксозни чаршафи, които да сменяте редовно. Новите и добре ухаещи чаршафи са стимул да прекарвате повече време в леглото. Твърди се, че цветове като бяло, ярко зелено или розово помагат за затоплянето на отношенията.

Също така е полезно да освободите пространството от хилядите списъци със задачи и несвършени неща, да напълните спалнята си с успокояващи произведения на изкуството и да ползвате ароматични спрейове или свещи, за да сте сигурни, че пространството винаги мирише прекрасно.

Направете място в гардероба

Бенко също смята, че е необходимо физически да направите място за партньор в живота си. „Направете място в гардероба си, в аптечката, в хладилника си - създайте среда, в която да очаквате бъдещия си партньор напълно реално.“

Леглото – срещу вратата

За да използвате обзавеждането на спалнята си, за да привлечете любовта, най-добре е да сложите леглото си срещу вратата - Бенко нарича това командващата позиция. "Позиционирайте леглото си така, че да виждате входа, когато лежите в леглото, но не и в пряко привеждане в съответствие с вратата", казва тя. Това подреждане може подсъзнателно да повиши увереността ви, защото сте в състояние да видите кой влиза в пространството ви, без да се чувствате стреснати или уязвими.

Почистете от спомени с бившия

По същия начин, по който определени предмети може да привлекат любовта, други може да й препречат пътя. „Не забравяйте да избавите дома си от предмети, които ви задържат в миналото“, казва Бенко. Това означава, че е време да хвърлите всякакви стари спомени от бившия, които вече не ви служат. Мислете за това като за емоционално пречистване. Бенко също така предлага да хвърлите счупените предмети и изсъхналите растения.

Вземете си цъфтящи цветя

Внасянето на нов живот в дома ви веднага ще засили чи енергията. Свежите цветя правят вашето пространство да мирише божествено, а растенията осигуряват безброй ползи за здравето - от подобряване на качеството на въздуха до повишаване на имунната ви система и психичното здраве.

Поддържайте огъня

Тъй като едва ли имате място за камина, ползвайте свещи. И отново помислете за червен цвят – на свещника например. Още по-добре, ако е цяла стена. Единственото нещо, което трябва да запомните, е, че трябва да има баланс.

Не смесвайте работата с любовта

Ако ви се налага да работите у дома, не го правете в спалнята по възможност. Разглеждайте леглото си като свещено пространство само за сън и любов.

Кристализирайте желанията си

Мнозина вярват, че кристалите отразяват и усилват енергията, така че не е изненада, че играят роля във фън шуй също. Експертите препоръчват да окачите малка кристална сфера от сребърна нишка директно на вратата на вашата спалня, за да укрепите и подобрите отношенията си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене