Легендата на "Локо" (Пд) Христо Бонев: Дербито с "Ботев" е по-важно от Суперкупата

"Ботев" (Пд) приема "Локо" тази неделя от 18,45 ч.


Пловдивското дерби в неделя е по-важно за "Локомотив", отколкото спечелената Суперкупа на страната срещу "Лудогорец" преди дни. Това мнение изрази легендата на "черно-белите" Христо Бонев. Зума очаква завързана битка срещу "Ботев" и не се наема с прогнози.
"Дербито между "Ботев" и "Локомотив" е празник за българския футбол. Това е един мач, който никой не може да предвиди. Отборите се познават, но най-важно е психиката на кой ще издържи. Ако "Локомотив" покаже същите качества от финала с "Лудогорец", можем да бъдем победители. Но и "Ботев" не е отбор за подценяване. Нашите фенове смятат, че това дерби е дори по-важно от победата за Суперкупата. С такава нагласа трябва да излязат и играчите на терена. Класирането на "Ботев" през миналия сезон не бе привлекателно и не отговаря на амбициите им", сподели Бонев пред "България Днес".
"Най-радостното е, че сезонът започва. Тази пандемия унищожи много радости, които привържениците на футбола имат не само в България, но и по целия свят. Апелирам към всички хора на стадионите да спазват напътствията на здравните организации, за да няма заразени и да не се налагат още по-строги мерки", призова Зума.

Христо Бонев
Христо Бонев

"Миналият сезон беше изключително успешен за нас. Спечелихме две купи, което говори за правилната политика на ръководителите, изключителните тренировки от страна на Бруно Акрапович и най-вече себераздаването, дисциплината и отговорността на футболистите. Много малко отбори в Европа са надигравали "Лудогорец" по този начин, по който "Локомотив" го направи за Суперкупата. Нашите показаха страхотна зрелост. Вкараха гол шедьовър, изработен от Алмейда, Карагерен и Илиев, който заслужава да влезе в учебниците. Все пак много трудно бихме се противопоставили на "Лудогорец" за шампионската титла. Братята Домусчиеви и треньорът им Върба ще вземат нужните мерки, които не всеки друг отбор може да си позволи. Футболистите ни трябва да изпълнят целта на собственика Христо Крушарски да вземат медали в края на сезона", пожела си 73-годишният Христо Бонев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене