Берлускони пръска милиони да издържа бившите си

Берлускони и втората му съпруга Вероника Ларио в щастливите им времена
СНИМКА: РОЙТЕРС

Първата жена на милиардера е с 3 г. по-млада от него, четвъртата – с 54

За много неща може да обвиняват Силвио Берлускони, но не и за липсата на щедрост. Включително и когато казва “сбогом” на бившите си жени. Третата си спътница в живота – Франческа Паскале, компенсира с 20 млн. евро плюс годишна издръжка от 1 млн. евро и живот в просторната “Вила Мария” до град Леко, която има и парк.

83-годишният бивш италиански премиер и милиардер е

прословут със

слабостта си към

красивите дами

С него под един покрив и на семейни начала досега са живели три, наред е четвъртата.

Първата му съпруга e Карла дaл Олио, с три години по-млада от него. Втора пред олтара завежда 20 г. по-младата Вероника Ларио. След края на брака си с нея Берлускони се свързва в съжителство на семейни начала с Франческа Паскале, с 49 г. по-млада.

И с нея обаче любовта в един момент приключва, така нейното място в живота на медийния магнат заема Марта Фашина, с която го делят 54 г. разлика.

Първа в сърцето на магната се настанява неизвестната за широката публика в чужбина Карла дал Олио. 79-годишната днес италианка се омъжва за Берлускони в Милано през 1965 г. Двамата – тя на 24, а той – на 27 г.,

се запознават на

трамвайна спирка до

гарата на Милано

Това е любов от пръв поглед, последвана от брак само година след това. Карла му ражда две деца – Марина и Пиер Силвио, които днес са мениджъри на империята му “Фининвест”. Официално бракът между Силвио и Карла приключва с развод през 1985 г., въпреки че неофициално доста преди това заради връзката на богаташа с актрисата Вероника Ларио. Години преди това Карла се мести да живее в Лондон, за да бъде далеч от клюките.

Въпреки че Карла дал Олио е изоставена заради 17 г. по-млада от нея жена, тя не разпространява никакви подробности нито за живота си с Берлускони, нито за края на връзката си с него. И до днес заради резервираността на Дал Олио не се знаят подробности за финансовия финал на първия брак на Берлускони. Двамата обаче постигат споразумение и не водят изтощителни съдебни битки.

Същевременно Берлускони вече е влюбен в театралната актриса Вероника Ларио, чието истинско име е Мириам Рафаела Бартолини. Милиардерът

вижда за пръв път

бъдещата си втора

съпруга на сцената

на миланския театър

“Манцони”, където тя играе в спектакъл. По онова време Берлускони е собственик на театъра. Той остава поразен от Вероника и се влюбва моментално, въпреки че все още е женен за Карла. Берлускони отива в гримьорната с букет рози, след което започва любовният роман между двамата.

Любовта се скрепява с брачен договор през 1990 г., пет години след официалния му развод с Карла. На сватбата присъстват новородените от връзката му с Вероника три деца – Барбара (36), Елеонора (34) и Луиджи (32).

И тази романтична връзка обаче приключва прозаично. Краят настъпва през 2009 г., когато Вероника поисква развод. Поводът е неодобрението ѝ на факта, че Берлускони си пада по млади, често непълнолетни момичета. За връзката му с Ноеми Летиция научава целият свят, след като излизат снимките на тогавашния премиер на 18-ия рожден ден на Ноеми в Неапол. Берлускони се оправдава, че тя е дъщеря на негов приятел.

Вторият развод се влачи по съдилища до постигането на споразумение между бившите съпрузи. През февруари 2020 г.

Вероника приема да

получи обезщетение

от 28 млн. евро

Третата жена в живота на милиардера е Франческа Паскале.

Франческа Паскале  получи  бонус от 20 млн. евро за десетте си години с Берлускони. 
СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Франческа Паскале получи бонус от 20 млн. евро за десетте си години с Берлускони. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Берлускони я забелязва за пръв път през 2011 г., тъй като тя сяда все на първия ред по време на манифестациите в поддръжка на партията му “Форца Италия”. По-младата с близо половин век неаполитанка започва връзка със Силвио, с когото след това дели общ дом близо 10 г. Последните няколко години обаче Франческа живее в дарената от щедрия ѝ любим “Вила Мария”, която разполага с парк и където премиерът отива в края на работния си ден. И тази романтика пресича финалната линия, а

Франческа получава

бонус за прекарания

период с премиера

от 2 млн. евро за

всяка година,

или общо 20 млн.

Към тях се прибавят и по 1 милион евро издръжка на година – така поне пише клюкарският седмичник “Дженте”.

Междувременно рестарт на любовния си живот бившият министър-председател прави чрез връзката си с 54 години по-младата от него Марта Фашина. И тя като Франческа е от Юга – родена е в Калабрия, но е избрана за депутатка от “Форца Италия” в Неапол. 

30-годишната Марта Фашина е най-новата изгора на милиардера.
30-годишната Марта Фашина е най-новата изгора на милиардера.

За разлика от баща си, малкият син на Берлускони – Луиджи, предпочита връстничките си. Тези дни стана ясно, че 31-годишният син на Берлускони от Вероника Ларио ще се жени за връстничката си Федерика Фумагали. И двамата се отличават с дискретност и резервираност въпреки младата си възраст.

Роденият в Швейцария през септември 1988 г. Луиджи среща любовта си в миланския университет “Бокони”. Казват, че миловидната брюнетка спечелва бъдещата си рода още когато се запознава с тях. Съобщението за предстоящия брак на Федерика и Луиджи вече е публикувано в кметството на Милано, което значи, че бракът може да се сключи до шест месеца.

Родената на езерото Комо Федерика работи в сферата на комуникациите. Въпреки че организира събития за луксозни марки,

бъдещата снаха

на Берлускони

не обича да изпъква,

не се явява никога и прегърната със звездите, които рекламират кампаниите, които организира.

31-годишната Федерика и Луиджи, малкият син на Берлускони, ще се оженят скоро.
31-годишната Федерика и Луиджи, малкият син на Берлускони, ще се оженят скоро.
И Луиджи не обича показността. Единствено когато е едва на 19 г., дава интервю за списанието за стил на в. “Кориере дела сера”. След като работи известен период в лондонска компания и в семейната банка “Медиоланум”, Луиджи основава собствена фондация за благотворителни цели “Опсис Онлус”. Двамата с Федерика живеят заедно в Милано в къщата, където навремето са живели Силвио и Вероника Ларио. Идеята им да се оженят е отдавна, но сватбата се отлага заради избухналата епидемия от коронавирус.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене