Червени картони валят в "Лудогорец"

Светльо Дяков от "Лудогорец" беше изгонен още в първия кръг

Димитър Велковски шампион по изгонвания за миналия сезон

Първият червен картон за новия сезон в Първа лига вече е факт. Получи го капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков при шокиращата загуба с 1:3 от "Ботев" (Враца). Опитният халф се слави като един от най-твърдите футболисти в родния елит, който често е санкциониран от съдиите.

Това отприщи и гнева у старши треньора Павел Върба, който е недоволен, че отборът му в трети пореден двубой остава с човек по-малко на игрището. В последния кръг срещу "Славия" изгонен бе Сисиньо, а в мача за Суперкупата срещу "Локо" (Пд) преждевременно към душовете пое Жордан Икоко.
"Играч, който има един жълт картон, не трябва да прави такъв фаул. Няма ли дисциплина, няма как да има успехи. Трябва да обърнем внимание на този елемент. Не е нормално в последните три мача да получим три червени картона и да играем толкова време с намален състав", ядоса се чешкият специалист.

Велковски бе гонен три пъти миналия сезон
Велковски бе гонен три пъти миналия сезон

През изминалото първенство в редовния сезон най-груб играч се оказа Димитър Велковски. В едва 13 мача за "Славия" той успя да си изкара 5 жълти и 3 червени картона. Велковски вече премина в белгийския "Серкъл Брюж", където записа един пълен мач от новия сезон.
Сред топ "рендетата" се нарежда и Ивайло Михайлов от "Ботев" (Враца). 29-годишният играч завърши кампанията с цели 10 жълти и 2 червени картона. Сисиньо от "Лудогорец" е гонен два пъти, а и има и пет официални предупреждения. Два пъти принудително под душовете отива Мирослав Енчев от "Черно море", а отделно има и 4 жълти картона. Милош Петрович е другият най-наказван играч за миналото първенство. Защитникът на "Локомотив" (Пд) е получил 2 жълти и 2 червени картона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене