Да се завърнеш в родната къща след 20 г.

На 11 август излиза нова книга на Барбара Делински “Седмица край морето” (ИК “Хермес”) - история за море, семейство и любов

Само едно телефонно обаждане е нужно, за да върне Малъри Олдис в родния ѝ дом на крайбрежието на Роуд Айлънд. Преди двайсет години тя е избягала оттам след трагичен инцидент с близка на семейството, който е разрушил брака на родителите ѝ, отчуждил я е от сестрите ѝ, сложил е край на връзката с първата ѝ любов. Завръщането е емоционално и изпълнено с мъчителни спомени, мистерии и неразгадани тайни.

За Джой - тринайсетгодишната дъщеря на Малъри, всичко това е ново и непознато. Израснала без баща, тя жадува за голямо семейство и копнее да прекара повече време с дядо си, когото едва познава. В рамките на седмица три жени ще поставят на изпитание силата на семейните връзки и приятелските взаимоотношения. И ще открият каква е ролята на любовта и спомените в живота им.

Барбара Делински е написала над 60 книги. След първите си стъпки в романтичния жанр тя бързо се ориентира към по-сериозната женска проза. Романите й се продават в милиони екземпляри по цял свят.

Как избира дестинациите за своите романи

Изберете място, на което искате да бъдете

Читателите обаче искат разнообразие, авторите също, затова понякога може да избягаме от познатото и да пишем за местата, за които най-често си мечтаем. Обикновено си задавам въпроса: “Къде искам да бъде в следващите 18 месеца?” - средно толкова време ми отнема да завърша една книга. Винаги ставам в 5 сутринта, за да пиша. Как да се накарам да стана толкова рано, ако не ме очаква обещание за някоя интересна локация, в която ще прекарам следващите часове? Освен това моите герои често са изправени пред някаква трудност или предизвикателство и тези житейски битки се водят доста по-леко на някое вдъхновяващо място.

Изберете място, на което читателите ще се насладят. Изберете място, което отговаря на сюжета, или напаснете сюжета към мястото

Най-важното обаче е писането и четенето да носят удоволствие. За мен изборът на правилната дестинация, на която да отведа героите си, е стъпка в тази посока. Надявам се и вие да го усетите, докато се наслаждавате на красотата на Роуд Айлънд и “Седмица край морето”, пише Делински.

Продължение на мемоарите на Георги Мишев

“Мир на кумирите ни” (ИК “Хермес”) е продължение на скандалните литературни мемоари “Мир на страха ни” на Георги Мишев (ИК “Хермес”). Двете книги събират истории, бележки и спомени от миналото на автора, а сред страниците им могат да бъдат открити имената на Радой Ралин, Блага Димитрова, Валери Петров, Джагаров, Хайтов, Гец, Константин Константинов, Марко Ганчев, Стефан Продев, Тодор Живков, Желю Желев и много други.

Класация на издателството

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене