Паро Никодимов: ЦСКА няма право на грешка

ЦСКА-София изтегли удобен съперник в Лига Европа

ЦСКА-София ще срещнe малтийския "Сиренс" в първия предварителен кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият вчера жребий в Нион.
"Армейците нямат право на грешка срещу такъв отбор", категоричен е легендата на "червените" Аспарух Никодимов. Специалистът бе потърсен за коментар от "България Днес" веднага след като стана ясен съперникът на ЦСКА. Паро е играл полуфинал за КЕШ с червената фланелка като футболист през 1967 г. и е достигал до същата фаза на турнира като треньор на "армейците" през 1982.
"Ако тези от "Сиренс" не ги бием, по-добре всички футболисти да се разотиват кой откъдето е. Това ще е исторически срам", категоричен е Никодимов.
Предимство за българския тим е и това, че победителят ще се реши в един мач. Двубоят е в София на 27 август.
Малтийски съперник на старта на евротурнирите е добра поличба за ЦСКА, сочи поглед към историята. "Червените" срещат "Слиема" в първия кръг от турнира за Купата на европейските шампиони през сезон 1966-1967 и го отстраняват с общ резултат 6:1. След това достигат до полуфинал, отстъпвайки пред "Интер" след две равенства по 1:1 и поражение в решителния бараж с 0:1. Част от славния тим на ЦСКА като футболист тогава е и самият Аспарух Никодимов.
"Надявам се, че този жребий сега ще донесе късмет на отбора на Стамен Белчев - коментира Паро. - Ще бъде добре и в следващите няколко мача да ни се падат удобни съперници. Не играхме добре в първия двубой от първенството срещу ЦСКА 1948. Причините за това не са една и две. Пандемията от коронавирус се отрази на всяка една сфера от живота. Спортът не прави изключение. Подготовка на професионални футболисти не може да се прави при домашни условия. И аз си правя сутрин упражнения вкъщи, но това е физкултура за тонус. За да бъдеш на високо ниво 90 минути на терена, е нужно много повече. Вярвам, че Стамен Белчев ще успее да изгради отбор. Вижда се, че иска да играе офанзивно, което е в ДНК-то на нашия клуб. Привържениците ни заслужават да гледат добър футбол и победи. На старта на първенството не изглеждахме добре, но се надявам това да се промени. Ако отборът стигне до групите на Лига Европа, ще бъде голям успех."

Аспарух Никодимов
Аспарух Никодимов

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене