Китай създава повече удобства за зареждането на електрически коли

Властите и производителите на автомобили в Китай засилват усилията си за по-лесно и бързо зареждане на електрически превозни средства, тъй като удобството и времето са основна грижа за потенциалните купувачи. Това съобщи Радио Китай.

Миналата седмица в документ Министерството на транспорта посочи, че ще насърчи местните власти да изградят бързо зареждащи съоръжения на местата за почивка по главните магистрали в страната. Това е една от последните мерки на централното правителство в усилията да укрепи инфраструктурата на развиващата се индустрия.

Китай вече има най-голямата мрежа в света за зареждане на електрически и плъг-ин хибридни автомобили. До края на юни зарядните колонки в страната са били 1,32 милиона, 558 000 от които за обществено ползване, заявиха от Националното енергийно управление, добавяйки, че работят по план за разширяването на мрежата.

Освен зарядните станции, някои китайски автомобилопроизводители, като BJEV и Nio, популяризират технологията за замяна на батерии. Според статистиките на Министерството на промишлеността и информационните технологии, до края на юни станциите за замяна на батерии в Китай са били 499. Тази технология ще помогне за удължаването на живота на батериите, ще повиши безопасността и ще намали разходите за купувачите на електрически автомобили, заяви на пресконференция заместник-министърът на промишлеността и информационните технологии Син Гуобин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм

Напишете дума/думи за търсене