BG кино и музика на живо на фестивала на занаятите в Царево

Фестивалът на занаятите е сред най-посещаваните събития в календара на община Царево.

Близо 40 майстори от цялата страна ще покажат своите умения на станалия вече традиционен Фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево, който се открива официално на 13 август.

Градчето на занаятите ще бъде разположено на обновения градски площад пред сградата на общината, където своето изкуство ще представят дърворезбари, грънчари, кожари, производители на лечебни мехлеми, ръчни бижута и много други приложници от различни региони на България. Има занаятчии от Родопите, Етрополе, Пловдив, както и от община Царево, каза за "24 часа" Лъчезар Димитров, организатор на събитието.

Освен че всеки посетител ще може да си купи ръчно изработени предмети, ще има възможносг да направи нещо сам в работилничките на фестивала. Някои ще разберат просто как става, а други ще се запалят и после ще развият своя талант, убедени са организаторите на феста, който тази година минава под мотото "Вдъхновение". Всеки майстор занаятчия ще представи накратко пред публика своята история.

"Това е магия, която участниците създават и всички те са обединени, между тях има синхрон", кава Лъчезар Димитров.

Фестивалът се организира за пета поредна година, като това лято той е обогатен с още повече съпътстващи прояви - истинско вдъхновение за публиката.

Всеки ден до 18 август на открита сцена ще звучи акустична музика, която ще придава още по-голяма романтика и ще предразполага гостите да преоткрият себе си. Ще има вечери на българското късометражно кино, а за изкушените от словото са литературните четения и кръжок, в който всеки ще може да напише стих по зададена тема.

Циркови артисти и огнено шоу ще нажежават страстите в по-късните часове а нощта, а като комплимент за посетителите ще е виненият кът, в който ще може да се изпие чаша квалитетно вино от региона, на фона на елегантна и задушевна музика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене