Откриха кости от неизвестен досега тиранозавър

СНИМКА: Pixabay

Палеонтолози от университета в Саутхемптън откриха кости от неизвестен до момента динозавър от семейството на тиранозаврите. Той е живял на Земята преди 115 милиона години, съобщава „Скай нюз”.

Учените са изследвали четири кости, открити на британския остров Уайт миналата година. Изводът е, че те принадлежат на неизвестен досега на науката динозавър. Учените смятат, че е живял през периода креда и принадлежи към семейство тераподи, към който спадат и тиранозаврите. Дължината на новооткрития вид е достигала 4 метра, а учените са му дали името Vectaerovenator inopinatus.

„Данните за тераподите в Европа от периода креда не са много и затова е интересно да се разшири информацията за видовото разнообразие на динозаврите от тази епоха”, смята Крис Баркър, който ръководи проучванията, предава БГНЕС.

Медията припомня, че през 2019 г. на остров Уайт са открити четири кости от шията, гърба и опашката на динозавъра. По-късно експертизата доказала, че вкаменелостите вероятно са част от един и същ динозавър, който е обитавал северното крайбрежие на острова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене