Порточанов атакува с професори

Христо Порточанов има опит в управлението на футбола

Бургазлията пръв обяви, че иска да е президент

Висок скок в образователния ценз в Изпълкома на БФС обещава Христо Порточанов, ако бъде избран за президент на БФС, обяви самият той пред "България Днес". Бургазлията е първият, който открито призна, че започва кампания за атака на най-високия пост в българския футбол. Бившият бос на "Нефтохимик" ще бъде издигнат от "Септември" (Симитли).
"Да, ще обявя началото на кампанията официално в края на този месец или най-късно в началото на септември - призна Портос, както е наричан във футболните среди кандидатът. - Засега мога да кажа само това и още, че в Изпълкома ще имам трима професори, двама от които са медици. И останалите са умни хора, които милеят за футбола. Промени ще има, мерки за развитие на футбола ни са набелязани, но ще ги съобщя по-късно."
Порточанов бе част от футболното правителство през 90-те години на миналия век, когато ръководеният от него "Нефтохимик" се превърна във фактор в шампионата, построи модерния стадион "Лазур", а на треньорския пост изгря звездата на Димитър Димитров-Херо.
"Относно моята кандидатура за шеф на БФС твърдо мога да кажа, че тя не зависи по никакъв начин от това кой ще е премиер и кой президент на България. През годините съм доказал, че мога да работя с всички управления. Със сигурност няма да изневеря на принципите си и спазването на законите и в бъдеще. Има колеги, които се ослушват като гърмяни зайци и чакат да видят дали Бойко ще падне от власт, или ще остане, и тогава да обявят намеренията си. Това говори за техния морал", заяви Поротчанов за в. "24 часа".
Първоначално конгресът за избор на нов президент бе насрочен за началото на юни, но мерките около пандемията наложиха преместването му. Новата дата е 11 декември, което означава, че временният президент Михаил Касабов ще управлява футбола ни повече от година след оставката на Борислав Михайлов.
До момента сред спряганите имена са на Емил Костадинов, Стилиян Петров, Валентин Михов, както и на временния управляващ Михаил Касабов. Към момента те не са заявили желание да се впускат в тази битка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене