Иво Аръков подари фигурка с българска носия на Къванч Татлъту
15 Август 20202890

От колко време чакам да видя Иво Аръков на моя екран, докато най-накрая се появи!

Добре дошъл, Иво Аръков!

Ухааа, след час и половина се появи. Хайде, честито българско участие.

Много яко! Иво Аръков!!!

Това са само малка част от коментарите, които заваляха към младия актьор Иво Аръков часове след появата му в турския сериал с Къванч Татлъту, който сега върви всяка делнична вечер по Би Ти Ви. И макар мнозина да смятат, че аудиторията на тези поредици е предимно от по-възрастни хора,

десетки младежи пишат

на Аръков, за да го

поздравят за успеха му

Иво се появи в епизода на “Ирония на съдбата” в сряда вечерта, но още доста време героят му ще бъде главно действащо лице в сюжета. Той е в образа на безстрашен руснак, израснал по затворите, който е изпратен в Истанбул, за да убие полицай. Но не кое да е ченге, а шефа на отдела за борба с организираната престъпност към полицейско управление в Истанбул, в чиято роля е звездата Къванч Татлъту. И битката им е на живот и смърт. “Той няма да се спре, докато не убие мишените си. Ще направи всичко по силите си, за да го стори”, разказва шефът на полицията за героя на Аръков.

Българският актьор влиза в “Ирония на съдбата”, след като Би Ти Ви се договаря с турските продуценти. Това е телевизията, която излъчи няколко сериала с негово участие. По нея върви и предаването “Мармалад”, в което Аръков е водещ. Така че там добре знаят на какво е способен.

Той заминава за Истанбул

миналия април,

без да знае много подробности за предстоящата си работа. Казват му само, че ще снима 2-3 дни и ще изиграе български полицай, който отива в Турция, за да даде информация относно престъпна групировка на героя на Къванч Татлъту. Но на място ангажиментът му се оказва доста по-сериозен.

От разговора с двамата режисьори и с Татлъту същата вечер, когато пристига в Истанбул, разбира, че няма да играе тази роля, а нещо съвсем различно. И започва още на следващата сутрин, така че няма много време да се подготви - направо влиза в екшъна.

“До голяма степен всичко беше въпрос на усет. Разказаха ми за какво става въпрос. Това беше може би най-екстремното ми влизане в роля. Защото разбрах какво ще играя може би 2-3 часа преди да снимам сцените с моя персонаж”, разказва Аръков.

Героят му се казва Иван Сокуров. Заради суровия си нрав си е извоювал титлата генерал в мафиотските среди, заради което има нарисувани звезди на двете си рамене.

Татуировките и раните по цялото тяло са и най-отличителните черти на персонажа. Заради тях Аръков прекарва доста повече време от другите актьори на снимачната площадка - всеки ден е там по 16-18 часа.

Сутрин, преди да застане пред камерата, в гримьорната

го обграждат 6 жени,

всяка с четчица

в ръка, и правят

рисунките по

тялото му,

докато той стои прав, без да мръдне. А това отнема поне 2 часа. “След това, докато снимахме, те леко се разводняваха и отнемаше още време да ги оправят. Всичко това се случваше при наистина ниски температури в един хамбар. Аз бях през повечето време гол до кръста. Не знам как не се разболях, явно адреналинът ме е държал и ме е спасил”, разказва сега Аръков.

В сериала българинът си партнира основно с Али Сюрмели, чийто герой Джанзис е и най-големият злодей в сериала. “С него бяха първите ми сцени. След това и с другите актьори. Най-много бяха диалозите ми с Онур Сайлак.” Заради филма Аръков проговаря турски. А за да успее да се справи с чуждия език, актьорът не спира за почивка дори и в 18-часовия снимачен ден. Има си и асистентка, която да му помага с правилното произнасяне на всяка дума на турски. Героят му все пак е руснак и говори и на руски, затова актьорът държи до него да има и още един преводач на място.

“Мое предложение беше, за да е още по-интересно, в някои от сцените да проговоря на турски изненадващо за останалите. Така героите мафиоти да разберат, че не могат да си играят с мен. Да не си мислят, че щом съм в тяхната държава, не ги разбирам, а да знаят, че силата ми е много голяма. И режисьорите, и сценаристите го приеха доста въодушевено.”

Аръков работи в Истанбул повече от 3 седмици и е силно впечатлен от професионализма на целия екип. Сцените за един епизод се снимат в понеделник, вторник и сряда и веднага след това - в четвъртък, той излиза на малкия екран. “Това е смайващо. Защото след като е заснет епизодът, трябва да се направят цветни корекции, както и да се вкарат компютърно генерираните ефекти. Например

в турските сериали е

забранено да се

използват оръжия

и да се стреля с тях. Всичко това е добавяно със звук и картина след това. Прави го огромен екип - все пак става въпрос за 24 кадъра в секунда и ти във всеки кадър трябва да добавяш съответния ефект. Но има и причина да работят с такива големи екипи - разпространението на филмите им след това е в цял свят.”

Веднага щом един епизод излезе на екрана, се следи и реакцията на публиката - както към отделните персонажи, така и към развитието на историята. Зрителите толкова харесват играта на българския актьор, че това е причината и той да се появи в повече сцени от предвиденото и да искат героят му да победи на финала. “Дадох много силна заявка с моя персонаж, която впечатли аудиторията и направи сериала много по-динамичен и с повече съспенс. Това са коментари на екипа, които си позволявам да споделя”, разказва Аръков.

Той има и бойни сцени, но за нито една не ползва дубльор - всичко прави сам. За тях го подготвя каскадьор, който е бил главен хореограф на певеца Таркан. И това се видя в епизода преди ден - боят, в който влезе българинът, напомня малко на танц.

На снимачната площадка Аръков се сприятелява с целия екип, говори си с тях свободно на английски. А за да се пошегува с красивата актриса Елчин Сангу, използва и малко от турския, който е понаучил от репликите си.

Иво общува свободно

и със звездата

Къванч Татлъту,

който се държи съвсем приятелски с него. “Това отношение беше от първия ден, в който се срещнахме”, казва Иво. На раздяла Къванч му обяснява колко силно е впечатлен от дисциплината му, отдадеността му и му благодари за добре свършената работа. Преди да си тръгне оттам, Аръков подарява на всичките си колеги дървена фигурка на българка и българин в носия, в която има розово масло. “Бяха много изненадани и се зарадваха - хареса им.”

Аръков разказва за страната ни на турските си колеги. “Доколкото разбрах, Онур Сайлак е от Разград и често се прибира да види баба си. Но не говори български.” Къванч пък му разказва, че много иска да дойде в България и дори планира да го направи следващата година, тоест 2020-а. Но пандемията, която завладя света, променя плановете. Заради нея падат и всички предвидени проекти на Аръков. “Нямах празен ден в графика си, но всичко спря. Странни времена са и не знам кога ще се случи нещо по-различно”, казва още Аръков.

Младият актьор е роден и израснал в Белослав - на 19 км от Варна. Когато е 13-годишен, заминава да живее със семейството си в Ростов на Дон заради работата на баща си. Затова и така добре се справя с репликите на руски в турския сериал.

Няколко години по-късно се прибира в Белослав и става част от Детско-юношеския театър “Златното ключе” във Варна. Репетира в трупата 2 години. Тогава започва да се занимава с музикално продуциране, ходи на солфеж и на частни уроци в местното читалище. Иво завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов през 2011 г., а дебютът му е във филма “Кецове” на Валери Йорданов и Иван Владимиров. Малко по-късно получава главна роля в сериала “Фамилията”, където играе редом до актьори като Стефан Данаилов, Ваня Цветкова, Асен Блатечки, Цветана Манева. В сериала Аръков е 10 години по-възрастният Антон Велев - съпруг на героинята на Яна Маринова.

Но работата му не се съсредоточава само на екрана. Участва и в доста театрални представления.

Милионерката Джулия на Емил Димитров бяга в Париж на 20 г., оставя мъж и дете

Милионерката Джулия на Емил Димитров бяга в Париж на 20 г., оставя мъж и дете

Съпругът се влюбва в песните на изпълнителя и го прави известен Посланик Топенчаров я среща с Живков, който казва: Вие сте не само красива, но и умна След 32 г. намира дъщеря си, която управлява къщите на Диор и Ив Сен Лоран в Берлин Бизнесменът Христо Куртев е твърдо решен да представи Емил Димитров на френската публика и създава музикалното

Седмичен хороскоп: Овенът греши, ракът е спокоен, козирогът с финансови загуби

Седмичен хороскоп: Овенът греши, ракът е спокоен, козирогът с финансови загуби

ОВЕН: ГРЕШКИ Работа: От вас зависи от първия ден на седмицата да се предпазвате от грешки в поведението, които може да се превърнат в сериозни проблеми. В почивните дни при посещение на роднини не се намесвайте в конфликт, който не ви засяга. Внимавайте с думите и действията си, за да не предизвикате нечие негативно отношение

Зуека показва картината си “Раждане” в първата национална “Оптимистична изложба”

Зуека показва картината си “Раждане” в първата национална “Оптимистична изложба”

“Купувайте изкуство! Така подпомагаме творците ни, така уважаваме труда им, а и инвестираме в нашата икономика”, призовава Васил Василев-Зуека. Актьорът, който наскоро преоткри художника в себе си, се включва с картината си “Раждане”, рисувана през 2020 г., в първата национална онлайн изложба, наречена “Оптимистична изложба”

Българката Полина Маринова върна Скалата към миналото, което го направи звезда

Българката Полина Маринова върна Скалата към миналото, което го направи звезда

Най-скъпоплатеният актьор в Холивуд ѝ благодари и ѝ пожела весели празници Колко българи могат да се похвалят, че най-скъпоплатеният актьор в Холивуд - Дуейн Джонсън - Скалата, им благодари, при това пред милионите си почитатели? Май е само един - журналистката Полина Маринова. Тя пише статия за него в сайта си The Profile

Ангелите и демоните на Лили Иванова - нарисувани от Дончо Дончев

Ангелите и демоните на Лили Иванова - нарисувани от Дончо Дончев

Художникът прави портрета ѝ “Между два свята” по нейна идея Как би могла да започне тази история, ако беше приказка? Звъни телефон. Лили Иванова лично търси Дончо Дончев. Тя самата, прочутата прима! Насреща е той, художник вече със световна известност. Но все пак? Да ти се обади самата звезда на българската естрада... И да си поръча портрет

Мартина Ганчева - водещата на “Събуди се”, е превела книга на румънския президент

Мартина Ганчева - водещата на “Събуди се”, е превела книга на румънския президент

В края на юли 2018 г. тв журналистката Мартина Ганчева работи с колегите си и изведнъж на ръката ѝ каца калинка. “О, ново гадже”, веднага започват шегите с нея. Оказва се, че калинката сякаш наистина предрича нов път за Мартина, защото няколко дни по-късно по телефона ѝ се обажда Даниел Чипев

Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Джеймс Ърл Джоунс, с чийто глас говори култовият злодей от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър, отбеляза вчера своя 90-и юбилей. На същата дата е родена и любимата баба на Америка - комедийната звезда Бети Уайт, която стана на 99 години, пише сайтът на сп. "Пийпъл". Преди празника Джоунс заяви

Kомисията за защита на конкуренцията разреши на „Юнайтед Медия“ С.а.р.л., Люксембург да придобие едноличен контрол върху „Вестник Телеграф“ ЕООД и съвместен върху „Издателска къща Борба“ АД . По-рано днес стана ясно, че КЗК е разрешила на "Юнайтед Медия" да придобие и "Нова Броудкастинг груп". Предвид паралелното производство по преписка №

75-годишен мъж, бил зад волана на Лада, е загиналият в тежката катастрофа между търновските села Мусина и Михалци. Зверският челен сблъсък стана около 14.30 ч. и затвори пътя между Търново и Павликени. Ударът бил между руското возило и БМВ. Другият водач е с данни за черепно-мозъчна травма и е откаран във Великотърновската болница

Морската трева улавя и "запечатва" пластмасовите частици в Средиземно море

"Лудогорец" иска Меса

"Лудогорец" опитва да привлече под наем нападателя на "Кадис" Нано Меса. "Орлите" са предложили 250 000 евро на испанския клуб, съобщи El Dorsal. Преговорите между двата клуба са в напреднала фаза

Откриха тъкан от животно, живяло преди 540 млн. години

Биолози от Московския държавен университет и от Единбургския университет откриха добре запазени останки от древното животно намакалатус, живяло преди около 547 милиона години, съобщи ТАСС

Славиша посрещна "Левски"

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович посрещна отбора в хърватския курорт Умаг. Той чакаше "сините" в хотела, в който ще отседнат по време на лагера си край Адриатическо море

Нито една от мутациите на коронавируса не влияе на ефикасността на ваксината

Нито една от откритите досега мутации на коронавируса не влияе на ефикасността на съществуващите ваксини срещу Ковид-19, предаде ТАСС. Агенцията цитира думите на водещия специалист по разработването