Детски велосипед Zizito Jack - безукорна безопасност с швейцарски дизайн

След периода на бебешката количка, триколките с родителски контрол и колелото за баланс, идва време Вашето дете да се сдобие и със своя първи велосипед с помощни колела.

Изборът, закупуването и използването на това първо “истинско” колело са еднакво вълнуващи както за децата, така и за техните родители. Те обаче често са съпроводени и от много въпроси, колебания и неясноти: какви са важните характеристики на велосипеда, кое именно го прави сигурен и безопасен, на кои елементи от дизайна следва да се обърне специално внимание и т.н.

Швейцарският бранд ZIZITO отговаря на тези родителски тревоги не с думи, а с продукт - това е детският велосипед JACK, който събира в себе си всички добри практики, свързани с дизайна, сигурността, удобството и издръжливостта. Какво представлява велосипеда JACK и какви са неговите безспорни предимства за здравето и комфорта на Вашето дете - научете в следващите редове.

Детски велосипед JACK - базови технически характеристики

Моделът JACK на ZIZITO има гуми с размер 16 инча (40 см и половина), правещи го подходящ за деца на възраст от 6 до 8 години или приблизителна височина от 105 до 120 см.

Теглото на модела е 10.5 кг - златна среда за постигане на оптималното съотношение между лекота и стабилност, което е от особена важност за най-малките и неопитни колоездачи.

ZIZITO JACK е велосипед със сертификат за безопасност SGS Швейцария, изработен от най-качествените и подходящи за целта материали, които гарантират здравина, устойчивост и удобство по време на каране.

Как точно моделът JACK гарантира пълната безопасност на детето?

Проектирането и изработката на велосипеда JACK преминава през няколко фази, включващи определянето на допълнителните екстри на модела и материалите, от които следва те да бъдат изработени. С оглед безопасността на детето, моделът разчита на следните особено важни елементи:

- Стоманена рамка с ненадмината здравина, издържаща без проблем на возене по неравни терени, удари и друг вид предвидено и непредвидено натоварване.

- Стоманен венец, гарантиращ стабилна фиксация на веригата и минимизиращ шанса за непредвидена малфункция по време на каране.

- Комбинирана спирачна система от челюстни спирачни и контра, с която детето може да отреагира на създала се ситуация по възможно най-бързия и инстинктивен начин.

- Предпазител за верига, защитаващ задвижването на колелото от натрупване на замърсявания или вход на предмети, които биха могли да създадат потенциално опасна ситуация.

- Стабилни помощни колела, които издържат натоварването по време на залитане и едновременно с това притежават дизайн, който стимулира самостоятелността в разумни и безопасни граници.

- Звънец, с помощта на който детето да сигнализира на другите участници в движението или играта, че създават пречка за преминаване.

ZIZITO JACK има само една скорост, с цел максимално улеснение и спокоен ход на велосипеда по време на първите, по-несигурни опити на детето да овладее новото си умение.

При управлението на този, както и на всички останали модели велосипеди, родителят следва задължително да осигури на детето си нужните за целта предпазни средства - каска, наколенки и налакътници, които да омекотят удара и да предпазят от сериозни травми в случай на падане.

Допълнителни предимства на модела

Както вече споменахме, едно от основните предимства на модела - това е оптималното съотношение между тежест и стабилност. JACK e достатъчно тежък, така че да е стабилен и достатъчно лек, така че да е удобен и лесен за пренасяне.

Детският велосипед има допълнително монтиран кош за багаж, в който детето може да превозва играчките си, шишето си с вода или връхната си дреха, без да се разсейва или да губи контрол върху управлението.

Стабилните и надеждни калници, от своя страна, запазват детето и неговите дрехи чисти и сухи, дори когато кара колелото си през обилна кал, дълбоки локви, или силно замърсени пътища.

На последно място, но не и по значение, детският велосипед ZIZITO JACK идва при вас с гаранционен период от две години, през които всеки дефект или функционален проблем ще бъдат отстранени за сметка на производителя или търговеца.

Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене