Война в "Тотнъм"

Тиха война разклати британския гранд "Тотнъм". Дни преди битката от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу "Локомотив" (Пд) футболистите са на нож със скандалния мениджър Жозе Моуриньо.

Причина за напрежението е загубата от "Евертън" с 0:1 в I кръг от Висшата лига. Веднага след мача португалският спец нарече своите играчи мързеливи. Те не останаха длъжни.
"Не съм съгласен. Дадох всичко от себе си на терена. Гарантирам, че и останалите съотборници са направили същото", отвърна защитникът Бен Дейвис.
Още през миналия сезон Моуриньо имаше проблем с удържането на съблекалнята, но успя да запази своето място в отбора със силен финален спринт в първенството. Лошият старт може да се отрази пагубно на амбициите на тима. За това загатна атакуващият халф Лукаш Моура, който постави огромен акцент на сблъсъка в четвъртък.
"Има само един мач. Ако загубим, това означава край на европейското участие - коментира Моура. - Трябва да отидем в Пловдив с правилната нагласа. Да бъдем устойчиви психически и да се класираме. Това е турнир, който искаме да спечелим. Имаме класата да го направим."
Моура призна как поражението от "Евертън" е ударило по самочувствието на отбора.

Хари Кейн още търси най-добрата си форма
Хари Кейн още търси най-добрата си форма

"Разстроени сме, защото бяхме наясно колко важен е този мач - допълни Моура. - Това беше първа среща за сезона. Сега трябва да погледнем напред и да се опитаме да бъдем по-добри. Няма време да се самосъжаляваме. Предстои ни друг важен мач и ние трябва да сме готови."
Британската преса разкри, че в тима на "Тотнъм" има положителен тест за коронавирус. Официално името на играча не се съобщава, но според "Сън" става въпрос за Хари Уинкс. Има вероятност заразени да са още Джовани Ло Селсо и Джафет Танганга, които не бяха част от тима за мача с "Евертън".
Медиите в Англия поставят под въпрос и формата на Хари Кейн. Звездата на тима лекуваше дълго време контузия през миналия сезон и не беше много ефективен срещу "Евертън".





ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене