Радостин Кишишев: Време е БАТЕ да падне в България

Радостин Кишишев е оптимист за мача на ЦСКА

Бившият български национал Радостин Кишишев пази кошмарни спомени от срещите си с беларуския БАТЕ (Борисов). Тинката е част от състава на "Литекс" през 2009 година, когато "оранжевите" отпадат злощастно от този съперник. Българският отбор печели с 1:0 в Беларус, но тук допуска гол в самия край и се стига до продължения. В тях ужасът е пълен и БАТЕ нанизва още три безответни гола за 0:4.
Пред "България Днес" Кишишев сподели прогнозата си за сблъсъка между ЦСКА-София и беларусите. Двата отбора се изправят в един мач на директна елиминация от турнира Лига Европа тази вечер от 20:00 часа на стадион "Българска армия". 46-годишният Кишишев очаква проклятието БАТЕ за българските отбори най-сетне да приключи, след като през 2008 година и "Левски" отстъпи на този съперник току пред групите на Шампионска лига. 

БАТЕ размаза "Литекс" с 4:0 в Ловеч преди 11 години
БАТЕ размаза "Литекс" с 4:0 в Ловеч преди 11 години

"БАТЕ (Борисов) не е това страшилище, което беше. След 13 поредни титли хегемонията му бе прекъсната и сега не са шампион на страната си. Хубавото е, че сега всичко се решава в една среща и отборът на ЦСКА е домакин. Независимо че по трибуните няма да има публика, все пак домакинският фактор е от значение. БАТЕ е корав съперник, доста пъти участник в Шампионската лига в близкото минало. Ще бъде костелив орех. Мисля, че дойде времето да загубят в България. Не може постоянно да имат успех срещу българските отбори. Сега е моментът да покажем, че българският футбол, колкото и да е в миманса, има своите достойнства", заяви Кишишев. Той следи представянето на "червените" през сезона до момента.
"ЦСКА имаха проблеми срещу малтийския си съперник "Сиренс". С тази пандемия е трудно. Мачовете от миналия сезон се доиграха късно, подготовката не беше направена по най-добрия начин. Всичко се развива на бързи темпове. Идват нови футболисти, съставът още се обиграва. Но ЦСКА вече започва да намира себе си", категоричен е Тинката. Той си припомни и за кошмара от 2009 година, когато БАТЕ вкара 4 попадения в Ловеч.
"Изиграхме един много добър мач в Беларус. Победихме 1:0 с гол на Сандриньо. Всички очаквания бяха, че няма да допуснем нещо по-различно от успех в Ловеч и продължаване напред. Така се стекоха нещата, че те нямаха голови ситуации пред нашата врата. Стигна се до един случаен ъглов удар. Тогава топката излизаше в аут, но нашият вратар Голубович я хвана и излезе с нея навън. Вкараха ни в 88-ата минута. В продълженията ударихме греда и тогава силите ни приключиха. Те ни хванаха няколко пъти на контраатаки и психически не издържахме. Изобщо не сме очаквали, че можем да загубим в тази среща", върна се назад във времето Кишишев. Треньор на "Литекс" тогава бе Станимир Стоилов.
"БАТЕ все още я карат на стари лаври и се надявам това да им изиграе лоша шега. Статистиката, че винаги отстраняват българските отбори, може да ги успокои и да се окаже плюс за ЦСКА", надява се Радостин Кишишев.
След 23 кръга на беларуското първенство БАТЕ (Борисов) е на върха в класирането с равни точки с "Шахтьор" (Солигорск). Борбата за титлата е ожесточена, а до края на местния шампионат остават още 7 кръга.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене