Веселин Маринов с наградата за цялостно творчество на 10-ия фестивал "София 2020"

Вицепремиерът Марияна Николова връчи голямата награда в конкурса.

Министри връчиха призовете на музикантите, спечелили в конкурса за поп и рок музика

12 песни се конкурираха в 10-ото юбилейно издание на международния фестивал за поп и рок музика “София 2020”. Събитието се състоя във вторник вечерта на новата сцена на открито, изградена от НДК - Платформа А6. Конкурсът, който е ангажиран и с благотворителни каузи, е посветен на празника на столицата и е част от календара на културните събития на Столичната община, организиран от нея и сдружението “Спринт Продакшън”.

Подбраните за конкурса песни бяха оценявани от многобройно жури, в което влизаха текстописци, композитори, представители на медиите. Сред членовете бяха имена като Михаил Белчев, Стенли, Иван Тенев, Данчо Стълбицата.

Третото място спечели Илия Ангелов с песента “Изповед”. Освен че я изпълни на сцената, той е автор на музиката и аранжимента, а текстът е на съпругата му Таня Бойчева. Призът бе връчен от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Заместник-министърът на културата Румен Димитров обяви второто място. То бе за Петя Буюклиева и нейното изпълнение на “Да се завърна у дома”, чиито автори са Камен Николов и Георги Василев.

Голямата награда отиде при младите изпълнители от Rock Session и Антон Пейчев за парчето “Ангел в нощта”, създадено от Пенко Богданов. Статуетката си получиха от Марияна Николова, министър на туризма. Песента спечели и вота на медийното жури.

Димитър Стафидов пък получи награда на името на Пеци Гюзелев за авторското си парче “Неповторим” от съпругата на големия музикант - Ефросина, и Любен Кънчев, заместник-министър на туризма.

По време на церемонията бяха раздадени и специални награди на изпълнители извън конкурсната програма. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов удостои с приза “Добро сърце” Росица Кирилова.

Министър Костадин Ангелов даде наградата на Росица Кирилова.
Министър Костадин Ангелов даде наградата на Росица Кирилова.
Съвсем тематично за 15 септември тя изпълни един от своите най-големи хитове - “Учителко, целувам ти ръка”. Заместник-кметът на София Албена Атанасова, която много активно се занимава и с организацията на събитието, както и с неговата благотворителна насоченост, даде статуетка на Веселин Маринов за цялостен принос. Той също зарадва публиката със свое изпълнение.
Веселин Маринов пее в концерта.
Веселин Маринов пее в концерта.

Стенли, Маргарита Хранова, Христо Кидиков и Дани Милев, които са печелили голямата награда на конкурса в предишни издания, също пяха пред зрителите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене