Ветеранът капитан Том издава автобиография

Том Мур Снимка: Ройтерс

Капитан Том Мур навърши 100 години, набра почти 40 милиона британски лири за британската здравна служба, кралица Елизабет Втора му присъди рицарско звание, но с това постиженията му не свършват. Ветеранът написа автобиография и планира и друга благотворителна дейност, съобщи Ройтерс.

Автобиографията на капитан Том "Утрешният ден ще е хубав" ще излезе в продажба на 1 октомври. В нея той описва детството си в Северна Англия, страстта си към моторите, службата през войната, и новата си слава. Заглавието резюмира оптимизма му, който толкова допадна на британците в началото на пандемията, предава БТА.

Ветеранът от Втората световна война стана национален герой, докато обикаляше с проходилката градината си с надеждата да събере средства за британската здравна служба.

Томас Мур каза, че се наслаждава на славата си. Зарадвала го е и срещата с кралицата, когато му е присъдила рицарско звание. От церемонията той си спомня куриоз със стол. Когато човек го внесъл, той си помислил, че е за Елизабет Вотра. Оказало се обаче, че не е за нея, а за чантата й.

Дъщерята на капитан Том - Хана, му помага да учреди фондация, която да набира средства за благотоврителност и подпомагане на хора, които са самотни, загубили са близък, за равенство и образование.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене