Лампард брани Кепа

Кепа направи голяма грешка при втория гол на "Ливърпул"

Какво се случва с испанския вратар на "Челси" Кепа Арисабалага?

Това се питат всички фенове на "сините", след като най-скъпият страж в света отново провали отбора си с фатална грешка. Лондончани загубиха от "Ливърпул" с 0:2 на "Стамфорд Бридж", като вината за втория гол на гостите е изцяло на Кепа.
Той опита пас към съотборник в 54-ата минута, но Садио Мане пресече подаването и оформи крайния резултат.
"Това бе очевидна грешка и тя бе с цената на загуба, защото по-късно имахме дузпа, която можехме да вкараме - призна след мача мениджърът на "Челси" Франк Лампард. - Подобни детайли могат да променят целия ход на мача на това високо ниво във футбола. Трябва да продължаваме да работим така, както го правехме досега. Това важи и за Кепа. Сега той се нуждае от подкрепата на всички около него."
Арисабалага бе критикуван и за гола на "Брайтън" в предишния двубой, когато не успя да улови удар на Леандро Тросар извън наказателното поле.
"Никой не иска да допуска подобни грешки, но когато това се случи, трябва да вдигнеш глава и да не се отпускаш", каза още Лампард. Той обяви, че резервата Вили Кабайеро ще бъде на вратата на "Челси" в мача за Купата на Лигата срещу "Барнзли" в сряда.
Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп, очаквано, бе много доволен от победата над "Челси".
В края на първото полувреме Андреас Кристенсен беше изгонен от игра с директен червен картон и според германския специалист именно този момент се е оказал решаващ за крайния изход на сблъсъка. Клоп похвали новото попълнение Тиаго Алкантара, който дебютира за мърсисайдци. Бившият халф на "Барселона" и "Байерн" (Мюнхен) влезе в игра на почивката и за 45 минути направи 75 точни подавания, с 16 повече от целия отбор на "Челси".

Франк Лампард
Франк Лампард


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене