Боян, 8-годишният син на Милен Цветков, в тв изява съветва да има кастинг за умни депутати

Малкият Боян с майка си Ивета и баща си по време на кръщенето му, което родителите му направиха в Гърция

СНИМКИ: АРХИВ

Второкласникът дебютира като водещ в мрежата

Депутатите трябва да са умни и добри, да се избират чрез кастинг и с тест за интелигентност. Това казва 8-годишният Боян Цветков, който от миналата седмица е водещ на предаването “Питай ме” с Даниел Петканов.

Кариерата на Лудия репортер, както доби популярност Даниел, стартира след покана на Милен Цветков да прави рубрика в неговото предаване и така журналистът се превръща в негов ментор.

Месеци след гибелта на бащата неговият син ще се изявява веднъж седмично с коментари на различни теми, които са леко несвойствени за деца.

Въпреки крехката си възраст Боян обича да гледа новини и казва, че проявява голям интерес към вестите за пожарите. И генът си е ген – младият водещ стои уверено пред камера, с изправена стойка и ясна позиция по всички въпроси.

Първото предаване е заснето дни преди Боян да започне втори клас в столичното 129-о основно училище “Антим Първи”. Последни приготовления преди старта на дебютния брой – камерата е наместена, фокусът е добър, водещите са почти готови за старта. Не съвсем… Боян решава да си махне зъб, който очевидно се клати и го боли. Така започва предаването спокоен, с “нова усмивка”.

Боян разсъждава по темата какво работят депутатите. “Те помагат хората да са доволни. Всичко да е организирано, а не като отидеш примерно в една болница, да чакаш един час. Ти си се записал за един час, а трябва да влезеш в друг. Е, трябва да има организация”, разсъждава уверено малкият Цветков.

Според него депутатите трябва да са умни и добри. За да се разбере обаче дали народните представители ще отговарят на тези изисквания, според 8-годишния водещ трябва да се прави кастинг за депутати.

“Някой примерно иска да стане депутат. И трябва да се види – умен ли е, добър ли е… В този кастинг ще му задават някакви въпроси, с които той ще трябва да се справи. Или ако не се справи, просто няма да бъде депутат”, казва Боян и допълва, че

народните

представители

трябва да имат

отговори на

въпроси от

различно

естество

Примерно трябва да знаят какво да направи човек, когато не е доволен от заплатата си. Той самият още няма яснота кой е правилният отговор на този въпрос, защото “това си е работа на депутатите”. Сред изискванията Боян поставя и тест за интелигентност. Той е категоричен, че хората, които сега работят в парламента, не помагат достатъчно на народа.

“Българските депутати в момента не помагат никак, защото, вижте, трябва да подадат оставка! И вече два месеца ги чакаме”, разпалено заявява малкият водещ. “Хората не са доволни. Не трябва да правиш напук, ако си един депутат”, продължава разсъжденията си с почукване по масата и допълва, че хората във властта трябва да се вслушват във волята на народа. “Не точно всичко, но повечето неща”, уточнява той. Макар да е само на 8 г., той вече е натрупал разочарования от властимащите:

“Аз не съм доволен, че те не помагат на хората. Те всъщност пречат, защото не правят това, което хората искат”, заявява Боян и е категоричен, че ако тези депутати се сменят с други, ще стане по-добре и ще имат пример с тези протести.

“Ако те не управляват добре, пак ще има протести”, казва той. Според него би било възможно да се разбере какво правят всичките 240 депутати чрез камери, за да е ясно дали постъпват правилно и в името на народа.

И макар да е много наясно с това как би изглеждал идеалният депутат, Боян Цветков заявява, че не желае да стане депутат – не му звучи интересно и

предпочита

професията

на миньорите

“Постоянно ще се возя на влакчето”, казва с усмивка малкият и допълва, че не се плаши от това, че ще работи дълбоко под земята, защото “нали кристалите светят”.

Това обаче не е медийният му дебют. Преди да застане пред камерата с Петканов, малкият Цветков се обаждал в радиото за два минидебата, единият от които на тема къде е по-добре да се почива – на палатка или в луксозен комплекс. Също така веднъж се обадил да поздрави майка си с песен на Ицо Хазарта по радиото, припомня си детето.

Боян Цветков в тв студиото
Снимка: Кадър от видеото
Боян Цветков в тв студиото Снимка: Кадър от видеото
Милен Цветков загина нелепо в жестока катастрофа.
Милен Цветков загина нелепо в жестока катастрофа.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене