Улично изкуство, женска енергия и утопични картини печелят конкурса MOST

Четвъртото издание на MOST: конкурс за българско съвременно изкуство, се откри в зала “Оборище 5”.

Тази година изложбата включва творбите на четирима автори със свой разпознаваем и отличаващ се стил - Михаела Савова, Татяна Харизанова, Трендафила Трендафилова и Давид-Йоан са тазгодишните финалисти в конкурса за съвременно изкуство.

Мика Сав

Картина на Мика Сав
Картина на Мика Сав
е самоука художничка на 28 години. Фокус в нейната работа е женствеността и женската енергия като всеобхватна сила, която създава живот и въвежда ред в хаоса. Освен артистичната си натура, Мика е избрана за една от най-добрите млади лидери в класацията на сп. “Форбс” 30 от 30.

Татяна Харизанова е родена в София и завършва Професионалната гимназия за изобразителни изкуства “Проф. Николай Райнов”. От 2007 г. се отдава изцяло на живописта. И двете серии, включени в изложбата, са движени от силата на звуково отсъствие, от желание да улавя момента на спокойствието и постигането на съвършената тишина.

Трендафила Трендафилова е родена във Варна. Завършва Националната художествена академия. Печели редица награди за изкуство. Вълнува се от утопията на романтичното общуване в съвременния синтетичен и технологичен свят. Изразяването на емоции и чувства в интернет, дублирането на физическия свят чрез различни медии във виртуалната реалност се превърна в предпочитан начин на живот.

Творба на Давид-Йоан
Творба на Давид-Йоан
Давид-Йоан е роден в София, израснал в семейство на художници. През годините Давид-Йоан е участвал в много стрийт артфестивали, както и конкурси в цялата страна. Всяка една картина, казва той, търси пулса на настоящето с лек привкус на минало и сладостта от очакване на бъдещето.

Инициативата е  ориентирана изцяло в подкрепа на български автори, за да им предостави нови възможности за творчески изяви и професионална реализация на локално и международно ниво.

“Идеята ни е MOST да се превърне в ежегодно събитие с традиции, институционална подкрепа и международно признати ментори”, казват от галерия “Оборище 5”.

Инициативата на галерията е реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

С оглед на безопасността изложбата ще може да бъде разгледана от ценители и колекционери от 24.9. до 4.10. със свободен достъп в работното време на галерията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене