Певецът Майкъл Киванука спечели музикалната награда "Мъркюри"

Майкъл Киванука СНИМКА: Инстаграм/michaelkiwanuka

Певецът Майкъл Киванука е тазгодишният носител на престижната музикална награда "Мъркюри", съобщи Контактмюзик.

Отличието се присъжда на 33-годишния изпълнител за третия му студиен албум "Kiwanuka", който излезе на музикалния пазар през ноември 2019 г., предава БТА.

Победителят беше оповестен от Ани Мак в предаването "The One Show" на Би Би Си Уан, след като организаторите се отказаха от плановете за физическа наградна церемония заради коронавирусната пандемия.

"Дори не знам какво да кажа, не намирам думи. Удивително е. Толкова съм щастлив. Третият път се оказа късметлийски. На седмото небе съм от щастие. Изключително съм развълнуван. Това е признание за изкуството, за музиката, за албумите. Никога не съм искал да правя друго, така че наградата "Мъркюри" е сбъдната мечта", сподели Майкъл Киванука.

Носителят на приза надделя над претенденти като Стормзи, Дуа Липа, Чарли Екс Си Екс.

Тазгодишният кратък списък за отличието включваше 12 имена. В него попаднаха рекорден брой жени - седем, в това число самостоятелни изпълнителки или вокалистки на групи. Сред претендентките бяха също певиците Джорджия и Лора Марлинг.

Наградата "Мъркюри" е учредена през 1992 г. и се присъжда за най-успешен албум на британски или ирландски изпълнител. Паричният й еквивалент е 25 000 британски лири. Миналата година с приза беше отличен рапърът Дейв за албума си "Psychodrama", припомня изданието. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене