2,1 млн. лева изкара ЦСКА от Европа

ЦСКА се справи сравнително лесно с Б36

Стамен Белчев: Имаме шансове срещу "Базел"

ЦСКА изкара 2,1 милиона лева от европохода си до момента. "Червените" отстраниха Б36 от Фарьорските острови след победа с 3:1 на "Армията" и стигнаха до плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу швейцарския "Базел".
До момента от наградния фонд на турнира тимът си осигури точно 1 080 000 евро, или малко малко над 2,1 млн. лева. При влизане в групите клубът ще си гарантира общо 3,7 млн. евро, което е около една трета от годишния бюджет на "червените".
По пътя в Лига Европа отборът на Стамен Белчев вече отстрани три съперника, което не се е случвало на ЦСКА от 1999 г., когато начело на тима е Димитър Пенев. Всяка една победа или равенство в групите на Лига Европа ще донесе още допълнителни приходи. Трите точки се оценяват на 570 000 евро, а ремито - на 190 000.

Стамен Белчев
Стамен Белчев

Доброто представяне на "червените" в Лига Европа ще увеличи и клубния коефициент за следващия сезон. Тази година "червените" имаха индекс от 4.000 и бяха поставени единствено в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След класирането за плейофите коефициентът на ЦСКА вече е 6.500. Това означава, че при участие в евротурнирите следващия сезон отборът ще е поставен поне в първите два предварителни кръга.
Срещу Б36 "червените" не се затрудниха особено и стигнаха до лесен успех с голове на Али Соу, Георги Йомов и Жул Кейта. Малко по-късно "Базел" победи с 3:2 кипърския "Анортозис" и в плейофите приема ЦСКА следващия четвъртък от 21,30 ч. на стадион "Сейнт Якоб".
За разлика от плейофите в Шампионската лига, тези в Лига Европа ще определят победителите в един мач. След срещата с Б36 треньорът Стамен Белчев похвали отбора за силната игра и предупреди, че "червените" имат сериозни шансове да отстранят "Базел". Преди това ЦСКА има тежко гостуване в неделя на "Локомотив" (Пд), откъдето отказаха да отложат мача въпреки молбата на "армейците".
"Ще използваме максимално дните до мача с "Базел" - коментира Стамен Белчев. - Той се явява бонус за нас. Нека не избързваме и да мислим първо за "Локомотив". Ще гостуваме в Базел и ще трябва да се справим по най-добрия начин с хората, които имаме. Ще разузнаем отбора на "Базел", но трябва да знаете, че ЦСКА също има своите шансове. Надявам се, че ще ги използваме."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене