Колин Фърт и Хю Грант на 60 г. - кого би избрала днес Бриджит Джоунс?

Даниел Клевър (Хю Грант) и Марк Дарси (Колин Фърт) бяха съперници за сърцето на Бриджит Джоунс (Рене Зелуегър).

Скандали, любовни драми и спечелени милиони бележат живота на двамата съперници за сърцето на култовата филмова героиня

Единият играеше чаровния и вятърничав съблазнител Даниел Клевър, другият - праволинейния и принципен, но секси адвокат Марк Дарси. Двамата главни герои на любимата на милиони зрители филмова поредица за Бриджит Джоунс бяха постоянни съперници за любовта на главната героиня (Рене Зелуегър).

Наскоро актьорите навършиха 60 години в два поредни дни (Хю Грант е роден на 9 септември, а Колин Фърт - на 10-и). След скандали, любовни драми и завидни състояния в милиони кой от двамата - а те определено още хващат окото - би спечелил днес сърцето на Бриджит? В. “Дейли мейл” сравнява култовите британски актьори.

НАГРАДИ

Колин Фърт: През 2011 г. печели “Оскар” за ролята си в “Речта на краля”, където изигра Джордж VI. Изглеждаше забележително по време на церемонията. Държа се хладнокръвно като истински британец и не се разхлипа нито веднъж. Печелил е също БАФТА и “Златен глобус”.

Хю Грант: Абсолютен скандал е, че не беше номиниран за “Оскар” за изключителното си изпълнение в “Четири сватби и едно погребение”. Но е печелил БАФТА и “Златен глобус”. Получил е и две филмови награди на “Ивнинг стандард”, много ценени от британските актьори, защото за тях не могат да се състезават американци.

Победител: Колин. “Оскар” е единствената награда, която актьорите желаят. Просекото е приятно, но в крайна сметка всички искаме шампанско.

ЖИТЕЙСКИ ДРАМИ

И СКАНДАЛИ

Колин: Красавица е омъжена за един от най-желаните мъже в света. Но един ден завързва афера с итaлианец, който прилича на жаба. Тя твърди, че е било просто забежка и мимолетният любовник се превърнал в преследвач, когато опитала да скъса с него. Той отрича да я е тормозил и се кълне, че любовта им е продължила една година, като двамата са обиколили заедно света. Звучи като интрига от ромком, но съпругата на Колин Фърт Ливия призна, че е имала любовна авантюра с италианския журналист Марко Бранкача. Макар тогава семейство Фърт да се раздели, Колин накрая ѝ прости. Кой би могъл да е по-благороден?

Хю: Това се случи преди цели 25 г. Хю Грант преживя своя момент на лудост на Сънсет булевард. Тогава бе заловен с проститутка на име Дивайн Браун, която му правеше френска любов в колата, и полицията го задържа. Палавото момче се появи по телевизията, за да каже колко искрено и дълбоко съжалява и се призна за виновно, че не се е държало подобаващо на обществено място. Отърва се с глоба.

Победител: Хю, защото е по-скандален. Макар че дълго бе белязан от разпространените от ареста снимки.

БОГАТСТВО

Колин: Около 25 млн. долара. Не изглежда кой знае колко много на фона на славата му, както и на факта, че филмите, в които се е снимал (21), са донесли 1,2 млрд. долара приходи. Фърт обаче има реноме на актьор, който обича да приема роли в нискобюджетни стойностни продукции, които не могат да се похвалят с тълпи от зрители.

Догодина публиката ще го види в два нови филма - “Операция кълцано месо”, посветен на войната, и “Супернова” - за двама мъже на средна възраст, които обикалят Англия с кемпер. Преди 8 г. Фърт създаде собствена компания “Рейндог филмс”, която наскоро получи солидна инвестиция за създаването на телевизионни продукции.

Хю: Близо 78 млн. долара. Десетте филма, в които Грант е играл главни роли, са натрупали 1,3 млрд. долара печалби в международния боксофис. След “Четири сватби и едно погребение” той се преориентира към роли на лоши момчета и елегантни негодници. Но както всички знаят, телевизията е новото кино и там Хю бе невероятен в “Един много английски скандал”. Следващия месец публиката ще го види във филма “Погубването” с Никол Кидман. Там играе богат мъж с титли, готов на всичко, за да се защити, и който вярва, че ще му се размине. Интригуващо!

Победител: Хю. Господин Торба с пари, който обаче не е прибегнал до някой данъчен рай.

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ

ЛЮБОВНИ ВРЪЗКИ

Колин: На 28 години се влюбва в американската актриса Мег Тили, с която снимат заедно. Скоро им се ражда син - Уил. Живеят в дървена колиба в планините на Канада, но след 5 години Колин се връща във Великобритания да снима ролята на Дарси в “Дързост и красота” и любовниците се разделят. Следва връзка с родената в САЩ Дженифър Ел, която играе Елизабет Бенет във филма по романа на Джейн Остин. Двамата се срещат в продължение на година, преди Колин да срещне италианката Ливия. След 22 г. брак актьорът се раздели с нея миналата година заради лъжите ѝ около изневярата.

Хю: Любовният му живот е доста по-сложен. Най-дългата му връзка бе с актрисата и модел Елизабет Хърли, с която се разделиха през 2000 г. след 13 г. съвместен живот. Последва 3-годишен романс с Джемайма Хан, бивша съпруга на прочутия играч на крикет и настоящ премиер на Пакистан Имран Хан. Тя разказва, че когато с Хю се запознали, той ѝ подарил часовник за 4000 долара. През 2011 г. Грант имаше афера с китайската актриса Тинлан Хун и когато тя забременя с второто им дете, стана ясно, че той се среща едновременно с шведската тв продуцентка Ана Еберщайн, също бременна. Ана и Хю вече са женени, а той има още две деца от нея. Наистина сложно!

Победител: Хю. Бил е гадже на Лиз Хърли - британката с най-красив бюст.

КОЙ Е ПО-ДОБЪР

БАЩА

Колин: Има трима синове. Най-големият Уил е актьор като баща си. През 1996 г. Фърт среща Ливия Джуджоли по време на снимки на минисериала “Ностромо”, където тя е асистент на продукцията. Женят се и имат двама синове - Лука, на 17 г., и Матео - на 19 г. След раздялата Колин и 50-годишната Ливия остават добри приятели.

Хю: Една сватба и пет деца. Наскоро каза, че много съжалява заради дългогодишния си отказ да има деца, защото “те са най-прекрасното нещо, което ми се е случвало”. Табита, на 8 г., и Феликс, на 7 г., са от връзката му с китайката Тинлан Хун.

7-годишният Джон е най-големият му син от съпругата Ана. Имат също 4-годишна дъщеря и 2-годишен син.

Победител: Колин. Могат да се видят снимки как учи синовете си да играят ръгби. Алфа мъж с нежни уклони. И много секси.

ЛЮБИМА КЪЩА

Колин: Италианска вила, перфектна за пиене на Пино гриджо. Основният дом на звездния актьор обаче доскоро бе къща с 5 спални в стил кралица Ана в Чисуик, Западен Лондон, на стойност около 4 млн. долара Твърди се, че я е оставил на Ливия след раздялата им и сега живее в симпатично ергенско жилище до р. Темза. Също като Хю той бе разочарован от Брекзит, кандидатства и получи италианско гражданство, което ще му е добре дошло, ако реши да се премести за постоянно в другата си къща - ферма в Умбрия.

Хю: Не харчи милионите си за състезателни коне или спортни коли, а инвестира в недвижими имоти в Лондон. Трите къщи, които притежава в британската столица, струват около 40 млн. долара. Миналата година купи къща за 22,5 млн. долара в Челси, където живее с жена си и трите си деца. Тя е с 6 спални. Друга къща с три спални във Фулъм актьорът купи за Тинлан и двете им деца. Има и вила в шведския курорт Тореков.

Победител: Колин. Всички големи филмови звезди имат италиански вили.

ОБЩЕСТВЕНА

ДЕЙНОСТ

Колин: Герой на човешките права като персонажа си Марк Дарси. Много запален по опазването на природата също като съпругата си, която веднъж облече рокля, направена от рециклирани пластмасови бутилки. Подкрепя “Сървайвъл интернешънъл” - група, която защитава правата на коренните народи, както и на организация, подпомагаща установяването на бежанци във Великобритания.

Хю: Патрон е на фондацията “Финвола”, подпомагаща възрастни хора, които имат затруднения да четат. Миналата година нагази и в политиката. Водеше неуморна кампания заедно с либералдемократите, лейбъристите и независимите, за да се попречи на консерваторите да спечелят мнозинство на изборите и така да бъде предотвратен Брекзит. Това обаче не стана, но човек не може да е успешен във всичко.

Победител: Колин. Възхитително достоен, без да се хвали.

КРАЕН ПОБЕДИТЕЛ: Колин Фърт. Неговият герой Марк Дарси е истинската сродна душа на Бриджит Джоунс, при която тя винаги се връща.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене