Софийската опера отваря след коронавируса, обяви 14 спектакъла, билетите - през място

За меломаните най-очакван е спектакълът на “Норма” на 23 октомври.

Въпреки все още неясната заради пандемията от коронавирус обстановка Софийската опера и балет обяви цели 14 спектакъла за октомври и началото на ноември. Билетите се продават през място до напълване на 30% от капацитета на залата, спектаклите ще са без антракт, а вратите на салона ще стоят отворени през цялото време.

Освен дългоочакваната “Норма” на 23 октомври, ще има два спектакъла на “Кармен”, а на 16 - “Мадам Бътерфлай”. Предвиден е също един спектакъл на “Дон Паскуале”, в който ще гостува басът Добромир Момеков от Русенската опера, а откриването ще е на 9 октомври с “Янините девет братя”. В края на октомври и през ноември са предвидени 4 представления на мюзикъла “Клетниците”.

Пълно с дебюти ще е началото на балетния сезон. Той започва на 15 октомври с “Дон Кихот”, като в една от главните роли - Базил, ще видим американския балетист и български зет Джон Абенанти, негова партньорка като Китри ще е Кристина Чочанова, която ще играе тази роля за първи път след раждането на детето си.

Звезден състав е предвиден за спектакъла на “Лебедово езеро” на 17 октомври - Марта Петкова като Одета-Одилия, Никола Хаджитанев като принц Зигфрид и Цецо Иванов като Ротбарт. В пълната си версия - с хор, оркестър и солисти, ще се играе балетът “Кармина Бурана” на 22 октомври. В “Жизел” на 24 ще играе Боряна Петрова, за която това също е първа главна роля след раждане.

Софийската опера има два почти готови спектакъла - “Електра” на Рихард Щраус и балетът “1001 нощи”, но премиерите им ще бъдат обявени по-късно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?
Уличен артист подари своя картина на Сара Джесика Паркър

Напишете дума/думи за търсене