Племенницата на Стефан Данаилов снима филм за големия актьор в Италия

Стефан Данаилов с екипа, който подготви последния му спектакъл “Актрисата”. Вдясно от него (жената с русата коса) е племенницата му Росица Обрешкова - негов асистент в НАТФИЗ, актриса и режисьор. 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Режисьор ще е неговият асистент Ивайло Христов - автор на награждавани филми

“Ламбо - толкова обичан” е работното заглавие на документално-игрален филм, посветен на големия Стефан Данаилов. Негов сценарист е племенничката на великия актьор Росица Обрешкова, научи “24 часа” от самата нея. Ивайло Христов - бивш асистент на Мастера, веднага приел да бъде режисьор, още повече че пази много общи спомени с него.

Продуцентът Кирил Кирилов издаде, че вече има избран актьор, който да играе ролята на Данаилов, но Обрешкова е убедена, че е още рано да се говори за това.

“Животът му беше пъстър, многопосочен и шантав. Много неща си е казал, но се надявам и ние да добавим неизвестни факти през очите на близки, на негови студенти, които имаха особено отношение към него. Снимките ще включват Италия, Франция, Русия - там, където той е снимал и е обичан”, казва Обрешкова. По сценария има още работа, хрумват ѝ нови идеи.

Филмът е замислен малко след кончината на Ламбо (27.ХI.2019 г.). Покрай коронавируса работата се забавя, но Кирил Кирилов е сигурен, че ще убедят Националния филмов център да финансира лентата, която може да стане дори двусерийна.

Големият му страх е, че се работи ден за ден и не се знае дали пандемията няма пак да затвори театрите и снимачните площадки, а инвестицията е голяма.

Междувременно Росица Обрешкова създаде моноспектакъла “Страшносмешнонеобщуване” - монолог с вуйчо ѝ, който показа с голям успех в Пловдив на фестивала "Сцена на кръстопът", а сега замисля и гастроли.

"Време ми е да изляза от сянката на тези големи дъбове - вуйчо ми и майка ми. И мене малко да ме види слънце" - казва Росица, която напусна НАТФИЗ и ще има свой собствен клас в Благоевград. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене