Бившият национал Петър Александров: ЦСКА има добри шансове срещу "Базел"

ЦСКА е на една крачка от групите на Лига Европа

Бившият български национал Петър Александров смята, че ЦСКА-София има големи шансове да победи "Базел" в Швейцария. В четвъртък двата тима се изправят в плейоф за влизане в групите на турнира Лига Европа. Петьо е истинска легенда в швейцарския футбол и до днес живее в алпийската страна. През сезон 1992/93 той става шампион на Швейцария с "Аарау" и е определен за най-добър чужденец в местното първенство. Два пъти е голмайстор на Суперлигата (1995 - 24 гола за "Ксамакс" и 1996 - 19 гола за "Люцерн").
"Нормално е да се говори, че "Базел" вече не е този отбор, който беше - коментира Александров пред "България Днес". - Все пак в последните три години шампион е "Йънг бойс". Явно имат някакви проблеми в клуба. Не показват тези качества, които сме виждали отпреди няколко години, когато играеха в Шампионска лига. Все пак те са си име и се представят добре в турнирите на УЕФА", отчита Александров. Бившият нападател е играл в 6 швейцарски отбора - "Аарау", "Ксамакс", "Люцерн", "Баден", "Кикерс" и "Блу Старс", за които е реализирал общо 117 гола.
"В Швейцария нищо не се говори за мача с ЦСКА. Малко се отразява този двубой по медиите. Следя представянето на "червените" до момента. Смятам, че имат добри шансове да отстранят "Базел". Съставът разполага с качествени футболисти, макар и българите да са малцинство. В един мач всичко може да се получи. Дано да го изиграят умно. Силните страни на ЦСКА ще бъдат индивидуалните качества на няколко от футболистите. Али Соу е много критикуван в България, че пропуска положения, но трябва да се отчете, че и вкарва. Ако бележеше всяка ситуация, нямаше да играе в ЦСКА. Кейта ми харесва, Тиаго също. Това, че ЦСКА са гости, е един добър коз за тях, тъй като ще играят освободено и спокойно. Мачът отново ще е без публика", добави Александров.

 Петър Александров
Петър Александров
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене