НАСА: Проблемът с изтичането на въздух от МКС ще бъде решен

НАСА СНИМКА: Ройтерс

Международната космическа станция /МКС/ е в добро състояние и проблемът с ограниченото изтичане на въздух от нея ще бъде решен в скоро време, съобщи Кен Тод, един от ръководителите на полетите на НАСА до МКС, цитиран от ТАСС.

Тодд направи видео обръщение, посветено на предстоящия полет на американския пилотиран кораб "Дракон" до орбиталната станция, предвиден за 31 октомври.

Специалистът от НАСА уточни, че брифингът се провежда след като е завършил прегледът на състоянието на МКС. Такъв преглед се провежда редовно преди всеки старт, за да се оцени готовността на станцията да приеме космически кораб, предава БТА.

Тод изтъкна, че сегашният екипаж на МКС, космонавтите Анатолий Иванишин,Иван Вагнер и астронавтът Крис Касиди чудесно са се справили с работата си, поддържат станцията в различни работни състояния, провеждайки и научни експерименти. "Станцията е в добро състояние и единственият проблем, пред който сме изправени, е малкият теч на въздух, за който ни е известно от няколко месеца. Изтичането е от една, а не от две точки. Ние работим с нашите руски колеги за отстраняването на този проблем", заяви Кен Тод.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене