Българин на 72 г. и рускиня на 76 сключиха брак в Дом за възрастни край Смолян

Рускиня на 76 години сключи брак със 72-годишния си избраник в Дома за стари хора в смолянското село Фатово. Бракът между Галина Розовская и Васил Василев бе узаконен от кмета на село Полковник Серафимово Христо Мусорлиев. "Постарахме се да има всичко, като всяка сватба- пита, мед, музика, целувки и прегръдки все едно са младежи", коментираха от дома.

Двамата си общуват на руски език. Васил Василев е бивш учител в Художественото училище в Смолян, но е завършил в Санкт Петербург. Бившата му съпруга е била рускиня.

Галина Розовская е бивша съпруга на кандидатът за президент от БСП и известен изкуствовед и културолог, проф. Иван Маразов. Галина идва в България с Маразов през 1968 г. и след 10 години, през 1978 г. се развеждат. Тяхна дъщеря е харизматичната Елена Маразова, която почина през 2016 г. от рак.

След като Елена се разболяла Галина се връща у нас да я гледа. Решили да купят къща във великотърновското село Виноград.

След смъртта на Елена настоящата младоженка получила инсулт.

"Социалните ме питаха дали искам да ида в дом, но в Търново нямаше места и така попаднах в Родопите. Руският ми паспорт го беше загубил кмета на Виноград и тук като дойдох звънях на посланика и ми направиха нов паспорт. Искаха да ме закарат в Русия, но нямам там роднини, нямам никой, аз съм единствена дъщеря на майка ми. Всички починаха", разказва Галина.

Галина е изкуствовед и известна личност на Петербург.

За да пребивава постоянно в България обаче тя трябва да плаща 825 лева годишно и включва застраховка, разрешение и карта за пребиваване. Парите трябва да се плащат в служба "Миграция" на руското посолство.

Миналата година домуващите във Фатово й събраха сумата, тъй като пенсията и е 220 лв., които не покриват разходите й за дома и лични нужди.

"След сключване на брака Галина и Васил ще живеят в обща стая с баня и тоалетна. Заради пандемията външни хора не се допускаха в дома", обясни директорът му Живко Билянов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене