Краев: Написахме история!

 Краев игра повече от половин час срещу "Славия"

След тригодишно прекъсване в груповата фаза на Шампионската лига отново ще играе българин! Това е Божидар Краев, който помогна неговия "Мидтиланд" да влезе в турнира на богаташите. Датският тим победи "Славия" (Прага) с 4:1 у дома след нулево равенство в първия двубой.
"История! Шампионска лига за първи път в историята на "Мидтиланд", написа въодушевено Краев в социалните мрежи. Това е петият датски отбор, който се класира за групите на надпреварата.
Краев влезе при 0:1 в 58-ата минута на мястото на Евандер и има голям принос за обрата. Българският футболист беше много активен и дори асистира за последния гол във вратата на гостите. През първата част Олайнка изведе тима от Прага напред. В средата на второто полувреме Сори Каба изравни, а най-спорната ситуация дойде в 81-ата минута. Защитник на "Славия" докосна топката с ръка в наказателното поле и реферът Дамир Скомина отсъди дузпа. Коларж спаси удара на Каба, но съдията нареди изпълнението да бъде повторено заради престъпване на голлинията. При второто изпълнение зад топката застана Александър Шолц, който не сбърка. До края Огочукву Ониека и Андерс Дрейер също се разписаха.
Треньорът на "Мидтиланд" Бриън Приске бе на седмото небе от щастие и похвали всичките си играчи.
"Това е най-значимият резултат за мен по време на престоя ми в клуба, няма никакво съмнение. Това е кулминацията и върховният момент за представянето на тези момчета. Опитвахме се да влезем в груповата фаза на Шампионска лига от доста години. Понякога нещата се свеждат до маргиналните неща. Важно е дали ще преследвате целта, или ще седите и ще изчакате нещата сами да дойдат", обяви Приске. Припомняме, че през август "Мидтиланд" отстрани от пътя си и българския шампион "Лудогорец". Жребият за груповата фаза бе теглен снощи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене