Пикфорд се отърва за балтията срещу Ван Дайк

Ван Дайк пропуска целия сезон след контузията в мача с "Евертън"

Ще има ли наказание за вратаря на "Евертън" Джордан Пикфорд, който прати защитника на "Ливърпул" Върджил ван Дайк на път за операционната зала, лишавайки го от възможността да помага на своя отбор в битката за защита на титлата във Висшата лига?
Оказва се, че такава възможност не съществува, защото стражът на "карамелите" не беше санкциониран с картон на терена и доигра мача, завършил 2:2. Дисциплинарната комисия към Футболната асоциация (ФА) можело да накаже вратаря със задна дата само при ситуации, в които нарушението е заслужило санкция на терена. В случая съдиите и ВАР пропуснаха ситуацията и бе отсъдена засада срещу Ван Дайк. Нарушение срещу холандеца нямаше. След двубоя от "Ливърпул" са поискали ръководството на Висшата лига да разгледа случая с употребата на ВАР в два дискусионни епизода по време на дербито. Първият е свързан именно с това, че влизането на Пикфорд не е било разгледано чрез технологията за евентуален червен картон. Втората касае изключително спорно отменения гол на Джордан Хендерсън в добавеното време.
Контузеният Върджил ван Дайк, който ще пропусне всички мачове до края на сезона, публикува открито писмо в туитър след дербито с "Евертън".

Джордан Пикфорд
Джордан Пикфорд

"Имах среща със специалист, за да започна процеса по планиране и на най-малките детайли около рехабилитацията ми след сблъсъка - разкрива защитникът на "Ливърпул". - Сега съм напълно фокусиран върху това да се възстановя и да го направя колкото се може по-скоро. Независимо от огромното разочарование съм твърдо убеден, че трудностите откриват нови възможности. С Божията помощ ще направя така, че да се върна по-здрав и по-силен. Мисля, че и във футбола, както и в живота, за всичко си има причина. Важното е да се стараем да съхраним баланса. С подкрепата на жена ми, децата, семейството и всички в "Ливърпул" съм готов да приема предизвикателството. Искам да благодаря на всички за окуражаващите думи. Това означава много за мен и семейството ми. Ще направя всичко възможно да оказвам подкрепа на съотборниците си. Предстоят няколко важни седмици, след което възстановяването ми ще продължи ден за ден. Ще се върна."



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене