Кешеру и Десподов №1 по заплати

Кешеру заслужава голямата си заплата

Двама футболисти на шампиона "Лудогорец" държат първенството за най-високи заплати в Първа лига, сочи неофициално проучване на "България Днес" за възнагражденията в елитната дивизия.

Кирил Десподов и Клаудиу Кешеру от състава на "орлите" прибират по около 40 000 евро на месец, твърдят източници, близки до клуба. Румънецът дори се съгласи да намали месечната си заплата, след като се разрази кризата около коронавируса. Въпреки това Кешеру си остава неизменна величина в състава на "Лудогорец", както като най-висока класа, така и по отношение на парите, които получава.
Приблизително толкова е и заплатата на Кирил Десподов, който дойде под наем от "Каляри". Според слуховете възнаграждението му се поема изцяло от "Лудогорец". Десподов си навлече гнева на привържениците на ЦСКА-София, които го нарочиха за предател, но крилото се нае да поеме този риск. "Ще си причиня псувните само срещу много пари." С подобни думи Десподов е започнал преговорите си с "Лудогорец", твърди нашият източник.
Останалите с високи заплати в Разград са Сантана - 15 000 евро, и Недялков - около 13 000. Новопривлечените чужденци взимат заплати от порядъка на по 10 000 евро.

Десподов дойде от "Каляри"
Десподов дойде от "Каляри"

ЦСКА-София държи второто място по заплати в Първа лига. Според годишния финансов отчет за 2019 г. "червените" са изплатили 10 млн. лева на футболисти, служители и треньори. Това е и най-голямото перо в бюджета на клуба. Всеки месец за заплати отиват около 800 000 лева. В настоящия отбор един от най-високоплатените футболисти е французинът Юнус Санкаре, който дойде на "Армията" през това лято. Той получава заплата в порядъка на 20 000 евро. Санкаре пристигна като свободен агент, но със сериозна визитка във френското първенство. Той е юноша на ПСЖ и има над 30 мача за гранда. Сред останалите чужденци на "Армията" средното заплащане е около 10 000 евро месечно. Пари в този порядък взимат чужденци като Али Соу, Стефано Белтраме, Тиаго Родригес и Жеферсон. Сред българските
Санкаре е сред най-добре платените на "Армията"
Санкаре е сред най-добре платените на "Армията"
играчи заплащането е по-ниско, а при юношите с професионални договори дори скромно. По-високо платен е дошлият наскоро от "Славия" Георги Йомов, който вече започва да се превръща в любимец на феновете. За него бе платена и сериозна за нашите стандарти трансферна сума на "белите". Тя не е оповестена от двата клуба, но според неофициални информации възлиза на 300 000 евро. Младите надежди на ЦСКА, които тепърва ще се опитват да пробият в първия отбор, взимат заплати от по 2-3 хиляди лева месечно.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене